У США повідомили номінантів на "Золотий глобус" — премію голлівудської асоціації іноземної преси.

На премію в категорії "Краща драма" номіновані фільми "Зірка народилася", "Чорна пантера", "Якщо Біл-стріт могла б заговорити", "Чорний клановець" і "Богемська рапсодія". На нагороду в категорії "Кращий режисер претендують Альфонсо Куарон за фільм "Рим", Бредлі Купер ("Зірка народилася"), Пітер Фарреллі ("Зелена книга"), Спайк Лі ("Чорний клановець") і Адам Маккей ("Влада").

Бредлі Купер також висунутий на премію в номінації "Краща чоловіча роль у драматичному фільмі". Крім неї, у список увійшли Віллем Дефо за фільм "Ван Гог. На порозі вічності", Лукас Хеджес ("Стерта особистість"), Джон Девід Вашингтон ("Чорний клановець") і Рамі Малек ("Богемська рапсодія").

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

На нагороду в номінації "Краща актриса в драматичному фільмі" претендують Ніколь Кідман ("Час відплати"), Леді Гага ("Зірка народилася"), Гленн Клоуз ("Дружина"), Розамунд Пайк ("Приватна війна") і Мелісса Маккарті ("чи Зможете ви мене пробачити?"). В номінації "Кращий анімаційний фільм" представлені: "Суперсімейка-2", "Острів собак", "Ральф проти інтернету", "Мірай з майбутнього" та "Людина-павук: Через всесвіти".

У номінації "Кращий драматичний серіал представлені: "Американці", "Охоронець", "Повернення додому", "Вбиваючи Єву", "Поза".

На "Глобус" як "Найкращий комедійний серіал" претендують: "Баррі", "У кращому світі", "Жартую", "Метод Комінски", "Дивовижні місії Мейзел".

76-а церемонія вручення премії "Золотий глобус" пройде в Каліфорнії 6 січня 2019 року.

Раніше повідомлялося, що документальна стрічка українського режисера Олеся Саніна та американського оскароносного документаліста Марка Харріса "Переломний момент: Війна за демократію в Україні" увійшла до лонг-лист премії "Оскар" і тепер буде боротися за престижну нагороду.

Нагадаємо, кинокритики назвали кращі фільм, режисера і акторів року.

Як повідомляв Знай. ua, український мультфільм про Донбас підкорює європейські фестивалі.

Знай. ua писав, що "Дике поле" Жадана рве кінозали, оцінили навіть "Кіборги".