Документальний фільм "The Distant Barking of Dogs" ("Віддалений гавкіт собак"), який розповідає історію хлопчика з Донбасу, потрапив у п'ятірку фіналістів на отримання премії European Film Awards (Європейська кіноакадемія).

Про це повідомляє "Громадське" з посиланням на слова асистента режисера стрічки Азада Сафарова.

Документальний фільм увійшов до списку найкращих за версією Європейської кіноакадемії і буде претендувати на перемогу.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

"Це Європейська кіноакадемія. Це щось на противагу Американській кіноакадемії. Це дуже почесна і крута нагорода. Раніше ми потрапили в список 15 обраних фільмів в цьому році академією. Тепер нарешті оголосили 5 фільмів з цього списку. Тобто фінальних номінантів", - зазначив асистент режисера.

За його словами, переможця премії назвуть 15 грудня. Тоді ж стане відомо, чи потрапить "Віддалений гавкіт собак" в шортлист премії Оскар.

Раніше повідомлялося, що в п'ятницю, 26 жовтня, в київському кінотеатрі "Жовтень" відбулася церемонія відкриття другого кінофестивалю "Київський тиждень критики". На церемонії нагородження українські кінокритики назвали "Донбас" режисера Сергія Лозниці кращим повнометражним ігровим фільмом.

На церемонії вручили премії від кінокритиків та кіножурналістів "Кіноколо".

Організаторами фестивалю виступили Союз кінокритиків України, Асоціація "Сприяння розвитку кінематографа в Україні — дивись українське!", і компанія "Артхаус Трафік" за підтримки Державного агентства України з питань кіно та Українського культурного фонду.

Також раніше ми повідомляли, що популярний голлівудський актор Бред Пітт і кінорежисер Даррен Аронофскі будуть продюсувати фільм українського режисера Мирослава Слабошпицького "Тигр".

Нагадаємо, у Лаврова скрепно пропіарили український фільм "Донбас".

Як раніше повідомляв портал Знай.uа, український фільм "Донбас" впритул наблизився до Оскара.

Також раніше портал Знай.uа повідомляв, що культовий український режисер зніме фільм з Бредом Піттом.