Український фільм "Донбас" увійшов у список картин, які пройшли кваліфікацію на участь в боротьбі за "Оскар" в категорії "Найкращий фільм іноземною мовою". Про це повідомила прес-служба Українського Оскарівського комітету.

"Американська кіноакадемія оголосила список країн, які пройшли кваліфікацію на участь в категорії "Найкращий фільм іноземною мовою". В цьому році це 87 країн. Україна бере участь з фільмом Сергія Лозниці "Донбас", - повідомили у відомстві.

Як повідомляється, номінант на премію буде оголошено 22 січня 2019 року.

Раніше повідомлялося, що в мережі опублікували офіційний трейлер художнього фільму "Донбас" режисера Сергія Лозниці – саме ця стрічка представляла нашу країну на вручення престижної міжнародної премії "Оскар-2019". Як відомо, в широкому прокаті в Україні картина вийде 18 жовтня.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Сценарій фільму заснований на документальних матеріалах і розповідає про події, які відбувалися на сході України. В центрі уваги - люди, змушені пристосовуватися до життя в умовах, коли розпадаються інститути влади, сімейні і професійні зв'язки, коли речі перестають називатися своїми іменами.

Стрічка, до речі, отримала нагороду за найкращу режисуру на конкурсі кінофестивалю в Каннах (9 травня) - "Особливий погляд". Фільм створено у копродукції Німеччини, Нідерландів, Франції та України за підтримки Держкіно.

За словами Лозниці, за основу взяли реальні історії людей, які волею долі залишилися на тимчасово окупованих територіях України.

Фільм знятий практично на 100 % російською мовою, але для українського кінопрокату був створений дубляж українською.

Нагадаємо, мережі з'явився трейлер нової частини франшизи "Люди X".

Раніше Знай.ua повідомляв, зараз в мережі активно обговорюється нова українська комедія "Пригоди S Миколая", яка чудово доповнить різдвяно-новорічні свята.

Також Знай.ua писав, Держкомтелерадіо відмовило у видачі дозволів на ввезення на територію України книг, в яких присутні антиукраїнські висловлювання і риторика.