Бездомний американець Кевін Бут з міста Самнер, штат Вашингтон нещодавно став справжньою знаменитістю, завдяки своєму вчинку.

32-річний чоловік останні сім з половиною років живе на вулиці. Однієї літньої ночі він як зазвичай прийшов до будівлі благодійного продовольчого фонду.

За словами самого Бута, він розраховував знайти трохи їжі, яку часто залишають волонтери, але замість цього виявив коричневий паперовий пакет з супермаркету Fred Meyer.

Коли Кевін відкрив пакет, це був справжній шок.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

"Я майже втратив свідомість. Я ніколи не чіпав стільки грошей і не думаю, що коли-небудь знову помацаю", - розповідає Кевін.

Бездомний не повірив своїй знахідці, тому понюхав одну з купюр, щоб переконатися в тому, що вона справжня.

"Тоді я подумав - тікати чи залишатися?"

A Bag of Cash

Being homeless shouldn't blur the line between right and wrong. It certainly didn't for Kevin Booth. One morning not long ago, he had a decision to make. And it was tough. But Kevin did the right thing, the honorable thing, and for that he is my Hero. (Shot by Doug Pigsleyey, edited by Darrin Tegman, and as always, thanks to producer Joan Kinsey Send your Heroes ideas to: heroes@komonews.com To see all of our Eric's Heroes stories, go to komonews.com/heroes Eric's Heroes airs Wednesdays, 6pm, KOMO News

Geplaatst door Eric Johnson KOMO op Woensdag 5 december 2018

Бут не знав, скільки готівки лежить в пакеті, але розумів, що це не його гроші. У підсумку він вирішив передати їх одному з волонтерів.

Всередині лежали пачки купюр номіналом 20 і 100 доларів. Як з'ясувалося пізніше, в пакеті загалом перебували 17 тисяч доларів.

Поліцейські так і не знайшли того, хто залишив гроші в пакеті. До кінця листопада минуло 90 днів з моменту виявлення грошей - це законний термін, після якого вони можуть залишитися у того, хто їх знайшов. Поліція провела спеціальну церемонію передачі коштів: на ній Буту подякували за чесність, а також віддали йому частину грошей.

"Ми всі дуже пишаємося вами і вважаємо, що ваші дії відповідають кращим традиціям громадян Сумнер", - сказав Джефф Енгель, начальник поліції Сумнер.

Організація планує витратити гроші на добудову будівлі — це допоможе приймати ще більше безпритульних.

"Є багато людей, які взяли ці гроші собі. Я просто не така людина", - каже Кевін.

Сам він проживає в лісі в наметі, а на пропозицію надати йому приміщення відповів відмовою. Директор банку пообіцяла виділити йому спеціальні продовольчі картки, за допомогою яких він зможе купувати собі їжу.

Поліція відзначила бездомного почесною грамотою. Зараз йому шукають одяг на зиму.

Нагадаємо, відважний бездомний спробував зупинити терориста. Сам він героєм себе не вважає, але всі захоплюються його вчинком.

Як повідомляв портал "Знай.uа", дослідники з Південної Африки першими у світі створили еко-цеглу, головним компонентом якої стала людська сеча.

Також "Знай.uа" писав, чоловік провів майже півжиття під землею, але зміг знайти шлях додому.