Користувачі Twitter поділилися в своїх акаунтах фотографіями аномальної потрійної веселки. Спочатку рідкісна потрійна веселка з'явилася над озером в американському місті Роббінстон.

Фотографію потрійної веселки в американському місті Роббінстон, штат Мен, зробила Міган Каллахан-Келленбергер і потім з'явилася в записі репортера прогнозу погоди Джесіки Конлі.

"Це неймовірно!!!" — прокоментувала Конлі, супроводивши пост смайлами у вигляді веселки.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Згідно з даними Оптичного товариства, за останні 250 років вийшли лише п'ять доповідей про потрійні радуги. Це явище, яке також називається "веселки, що відбиваються", прийнято вважати аномалією. З'явитися така веселка може лише поблизу водойми під час сонця, що заходить за горизонт.

Ще одна потрійна веселка була помічена в шотландському місті Оркні.

"Невеликий привіт для @TamsinRussell з вікна мого будинку в #Оркні! Де ти побачив би потрійну веселку?" — написала під фотографією користувач Меріон Ратіер, також супроводивши пост смайлами у вигляді серця, парусного човна і веселки.

Зазначимо, веселка з'являється, коли сонячне світло відбивається від поверхні води до того, як попадає на дощові краплі, де відбувається заломлення. Необхідно, щоб водна поверхня була достатньо великою, спокійною і близькою до стіни дощу. Через велику кількість умов відображена веселка - рідкісне явище.

Іноді промені світла, що пройшли всередину краплі, відбиваються від неї два і більше разів. Тоді на небі видно відразу дві веселки (третя і наступні, як правило, не помітні для ока).Спільно з таким явищем зазвичай видно і смугу Олександра — темну ділянку неба між веселками.

Веселка може бути різною по ширині і яскравості кольору: це безпосередньо залежить від розміру крапель, за які переломлюється світло. Якщо частинки води великі — сяюча дуга буде яскравою і вузькою. Якщо ж дрібні краплі, то веселка виявиться широкою, але з бляклими помаранчевими та жовтими краями.

Нагадаємо, інопланетяни зацікавилися Міжнародною космічною станцією. Спочатку підозрілий об'єкт придивлявся до неї здалеку, а потім підлетів ближче, коли і був помічений.

Як повідомляв портал "Знай.uа", звичайний житель Аргентини знайшов місце, де, ймовірно, приземлився НЛО.

Також "Знай.uа" писав, "каналізаційний монстр", що складається з клубка черв'яків-трубочників, був виявлений жителем Х'юстона за межами своєї квартири після рясного дощу. Він зняв на камеру це чудовисько і чесно зізнався, що відчував глибоку відразу.