Незвичайний китайський дизайнер створив костюм з штори і прославився практично на весь світ. В інтернеті його знімки швидко знайшли популярність. Чоловік розробляє унікальні костюми з лютого 2017 року. Про це повідомляє Daily Mail.

Останнім часом жителів міського округу Мэйшань, Китай, дивує громадянин у вкрай екстравагантних нарядах. Це - 38-річний фермер-модник, Доу Сяоган (Dou Xiaogang), створює собі одяг з предметів домашнього вжитку, таких як горщики, сковорідки, велосипедні шини і віконні штори.

За його словами, він хоче створювати не тільки красиві, але і екологічні речі. Сяоган намагається донести до суспільства, що його роботи мають не тільки культурну цінність, але і допомагають навколишньому середовищу.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році
Показати ще

Варто відзначити, що в гардеробі Доу Сяогана вже 300 ексцентричних нарядів. Вони з'явилися за два роки роботи Доу. Чоловік використовує для роботи все, що потрапляє під руку: старі металеві кришки, гральні карти, віяла. Серед останніх творінь – плаття з дерев'яних вішалок.

Сяоган робить костюми в тому числі з бамбукових тростин, ложок. Останньою придуманою дизайнером річчю став наряд зі штори на карнизі, в якій він з'явився на публіці. Перехожі реагували по різному, але мало кому таке ноу-хау було до смаку.

Роботи китайця подобаються не всім. Однак той не реагує на критику. Мовляв, перетворювати звичайні предмети на одяг – це мистецтво, яке розуміє не кожен.

Більшість назвали китайця "божевільним", однак, за словами дизайнера, він намагається створювати твори мистецтва.

"Я хочу провести показ мод Victoria's Secret в сільському стилі, зробивши екстравагантні речі з матеріалів, що переробляються, — поділився дизайнер. Люди називають мене божевільним, але вони просто не розуміють мене. Я маю намір перетворити будь-яку річ в предмет одягу, який можна надіти".

Нагадаємо, 61-річна наречена планує пошити весільну сукню з волосся померлої матері.

Як повідомляв портал "Знай.uа", сукні українського дизайнера Оксани Полонець з національною символікою прикрасили модний показ "Thai International Silk Fashion Week 2018", який проходив 2-4 грудня в столиці Таїланду. На цьому показі Україна була представлена вперше.

Також "Знай.uа" писав, в майбутньому 2019 році найбільш актуальним стане кораловий колір PANTONE 16-1546 Living Coral. Фахівці стверджують, що "оживляє і життєстверджуючий кораловий колір з золотим відтінком" буде на піку популярності в наступаючому році.