Канадський уряд прийняв законопроект S-203, який забороняє утримання китоподібних у неволі. Тому дельфіни і кити більше не будуть знаходитися в акваріумах і дельфінаріях.

Вперше цей законопроект запропонували ще в 2015 році. З тих пір пройшло три роки напруженої боротьби. В результаті його затвердили. Це ознаменувало новий етап у русі, спрямованому на те, що Канада збирається стати більш відповідальною країною в сфері екології.

Законопроект підтримали політичні партії. Це і допомогло довести справу до кінця. Але не варто забувати, що дбати про довкілля повинні абсолютно всі.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

S-203 передбачає заборону розведення китів і дельфінів у неволі. Він також вніс правки в чинний кримінальний кодекс країни. Це говорить про те, що сучасні морські канадські парки (наприклад, Marineland) мають право тримати під наглядом представників китоподібних. Але у них немає можливості полювати за ними в дикій природі, добувати їх і розводити нове покоління.

В Канаді також вступив в дію законопроект S-238. Він забороняє ввезення в країну плавці акул. Завдяки цьому дельфіни і кити можуть плавати у воді без побоювання і загрози для життя.

Крім того, законопроект передбачає заборону імпорту тканин, сперматозоїдів та ембріонів китів і дельфінів. Його головна мета – повністю припинити утримання китоподібних в неволі.

Активісти, як і раніше, виступають проти діяльності таких парків як Marineland. Вони вимагають, щоб його власники перевели залишилися 55 китоподібних в заповідник, розташований у відкритій воді.

Перегляд страхітливих і шокуючих документальних фільмів, наприклад, "Чорна риба" чітко дають зрозуміти, як подібні парки впливають на екологію та навколишнє середовище.

Завдяки нововведенням у законодавстві країни дельфіни і кити більше не потраплять в акваріуми, створені для розваги туристів і місцевих жителів.

Портал "Знай.uа" вже писав про те, що дельфіни почали дивитися телевізор

А також: вчені виявили останки самого стародавнього хижака планети, який жив на дні океану

Нагадаємо: у Намібії знайшли невідому морську істоту, що нагадує дельфіна