Ендрю Клайн – професора американського Університету штату Міссурі основи конвергенції в ЗМІ. Одного разу він дав студентам незвичайне завдання – опублікувати в мережі пост, фотографію або відеоролик, які швидко стануть популярними.

Задумка була в наступному: викладач припускав, що учням не вдасться виконати завдання. Це повинно було допомогти їм отримати безцінний досвід і засвоїти важливий урок. Багато хто зрозуміє, що привернути увагу великої аудиторії непросто. Якщо ж комусь вдасться це зробити, то зможуть на цьому добре заробити.

Студенти здивували професора. Дівчина на ім'я Сідні Арлт разом із 5 своїми одногрупниками успішно виконали завдання. Вони вигадали історію, яка привернула увагу багатьох людей. У реалізації проекту вони попросили про допомогу самого професора, адже він став головним героєм історії. Викладач їм підіграв. Вони зняли відеоролик і опублікували його з аккаунта Сідні в Twitter.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею"
Показати ще

У фейкової публікації дівчина повідомила, що Клайн влаштував замість іспиту вечірку, але на неї чомусь практично ніхто не прийшов. Щоб підтвердити сказане, вона прикріпила ролик з напівпорожній аудиторією і сумним викладачем, який сидить за столом у вбранні Санта Клауса. Його оточувало безліч святкових пакетів з подарунками для студентів. За один тиждень відео набрало близько 8 мільйонів переглядів. Його ретвітнули понад 70 000 разів.

Клайн став неймовірно популярним. Йому почали писати в особисті повідомлення зі спробою підтримати і втішити. Багато йому співчували. Навряд чи хтось хотів би опинитися на його місці. Один з користувачів виклав ролик з емоційною реакцією на подію.

Варто відзначити, що відео вийшло настільки правдивим, що в нього повірила навіть адміністрація університету. На офіційному акаунті в Twitter навіть опублікували пост зі словами підтримки. У цей момент професорові довелося все розповісти, що відеоролик насправді є фейковим. І все це – лише частину завдання, яке він дав студентам.

Насправді, Клайн впевнений, що більша частина твітів зі словами підтримки і співчуття теж є фейкової. Він переконаний у тому, що емоційна реакція на опубліковані пости – невід'ємна частина культури соціальних мереж. Багато користувачів навмисно обговорюють популярні і суперечливі теми, щоб привернути увагу до себе і свого облікового запису.

Професора також обурило те, що багато хто повірив, що ролик реальний. Мало кого хвилювало те, чому викладач вирішив влаштувати вечірку замість іспиту. Це свідчить про брак критичного мислення у користувачів соцмереж.

Сідні і її команда отримали найвищий бал за виконане завдання.

Раніше "Знай.uа" писав про імпровізовану школу під мостом в Індії

А також про жахливий інцидент в школі Севастополя

Як повідомлялося: Україна потрапила в список країн з найбільш талановитими дітьми