Швейцарський аналітичний інститут IMD Business School випустив п'яте видання рейтинга найкращих країн по роботі з талантами. Україна в цьому році в списку зробила ривок на 11 позицій.

Про це повідомляє сайт аналітичного інституту.

П'ятий рік поспіль перше місце в рейтингу посідає Швейцарія. Дослідження оцінює, наскільки хороша країна у вихованні та утриманні талановитих людей. Оцінюють три основних критерії:

  • Інвестиції в розвиток власних талантів;
  • Привабливість для іноземців;
  • Рівень підготовки фахівців і конкуренція.

Кожна позиція може принести країні по 100 балів. Позицію в рейтингу визначає середній бал.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

У цьому році Україна здійснила вражаючий ривок і зайняла 48 місце. У минулому році країна була на 11 позицій нижче. Сильними якостями України є високий рівень державних видатків на освіту (18 місце).

Україна посіла перше місце у світі за співвідношенням кількості викладачів і студентів у сфері середньої освіти. Найгірша ситуація з якістю життя (61-е місце) і невисокими стандартами забезпечення особистої безпеки і гарантій прав власності (62-е місце).

Експерти відзначають, що Україна впевнено рухається зі списку 5 найгірших країн регіону. Це відбувається завдяки новим підходам до навчання, підготовки персоналу та ефективність охорони здоров'я інфраструктур. Усього в дослідженні взяли участь 63 країни.

Нагадаємо, людству показали знімки тварин в утробі матері. Дослідники National Geographic створили унікальний проект, щоб дізнатися, як виглядають майбутні малюки.

Як повідомляв Знай. ua, неймовірне фото з Донбасу потрапило в ТОП-100 за версією Time. Фото з Авдіївки потрапило в ТОП-100 фотографій року за версією Time.

Знай. ua писав, вічної моделі з Швеції виповнився 71 рік. Її природність і елегантність заворожують. Ингмари Ламі - жінка, яка завжди була моделлю.