Днями аналітики центру Pew склали рейтинг найбільш релігійних країн Європи.

Про це пишуть ЗМІ з посиланням на відповідну статистику аналітичної групи.

Дослідження свідчить, що Україна опинилася на 11-му місці за релігійністю в Європі.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Релігійний профіль України такий:

• 22% населення (13 місце) говорять, що релігія є дуже важливою в їхньому житті;

• 35% (9-е) відвідують релігійні служби мінімум раз на місяць;

• 29% (9-е) моляться щодня;

• 32% (13-е) вірять в Бога з абсолютною впевненістю.

Аналітики відзначають, що європейці загалом є менш релігійними, ніж люди в інших частинах світу. Але в межах Європи іноді існують значні відмінності в рівнях релігійності, свідчать останні дослідження центру Pew в 34-х країнах.

Перше місце в списку зайняла Румунія, друге - Вірменія, третє - Грузія. Найменш релігійними виявилися Чехія, Данія та Естонія.

Нагадаємо, Об’єднавчий собор відбудеться 15 грудня в Софійському соборі — на ньому мають проголосити створення Автокефальної помісної церкви в Україні, обрати її голову та затвердити статут.

Про це повідомив президент України Петро Порошенко.

"Собор відбудеться 15 грудня 2018 року", - заявив П.Порошенко на Форумі місцевого самоврядування в Києві в середу, 5 грудня.

Раніше Знай.uа писав про те, що журналіст Артем Овдієнко розповів, як від українців намагались приховати величезну проблемну позицію через надання Томосу.

Томос в Україні
Томос в Україні

Про це повідомляє "24 Канал".

Зокрема, він відзначає, що від українців майже сховали найбільш цікаву інформацію про ціну надання довгоочікуваної автокефалії. Йдеться про те, що на території України буде створено митрополію.

"Виявляється, Українська помісна православна церква не буде патріархатом – рівною серед рівних. Це буде лише митрополією, що напряму підпорядкована Константинополю", - зазначив Овдієнко.

Також Знай.uа повідомляв, що ієрархи Української православної церкви Московського патріархату не будуть приймати участь у об'єднаному Соборі за створення Української Автокефальної Церкви, який відбудеться 15 грудня.