Птахам можна трохи випити в Новий рік, однак не слід пропонувати їм сигарет.

Так вважає Вадим Мішин, керівник проекту «Орнитарий» у парку «Сокільники», слова якого наводять російські ЗМІ.

Він стверджує, що птахи іноді вживають алкоголь. «Наприклад, в цьому році фіксувалися масові випадки, коли птахи в Московському регіоні їли ягоди на гілках, а ягоди були вже подбродившими. І тоді птахи п'яніли і впадали в ступор», — говорить Вадим Мішин.

Орнітолог вважає, що не станеться нічого поганого, якщо додати трохи вина в поїлку домашньому пернатому вихованцеві. Але задоволення птах не отримає.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

«Для них наш кайф — не кайф. Вони втрачають орієнтацію в просторі і просто падають», — говорить він.

Пропонувати птахам сигарети немає сенсу, так як вони не вміють палити, зазначив фахівець.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що какао названий по праву найкориснішим напоєм під час зимових холодів. Крім надзвичайного насиченого смаку, він також здатний вкрай сприятливо впливати на організм у такий непростий для нього час. Згідно зі звітом Європейського агентства з безпеки продуктів харчування, для підтримання здоров'я людині слід з'їдати щодня не менше 2,5 грамів какао-порошку або 10 грамів чорного несолодкого шоколаду.

Як повідомляв портал "Знай.uа", у Києві п'яна компанія почала бійку між собою, а закінчила її із співробітниками поліції. Інцидент стався у неділю, 30 грудня, близько 08:00 на вулиці Великій Васильківській біля пабу "Товстий Лев". П'яна компанія, яка складалася з близько 10 осіб, влаштувала скандал. У бійці брали участь двоє нетверезих молодих людей, також до них долучилася і дівчина. Інші намагалися їх разбороніть, що виходило не дуже вдало.

"Знай.uа" писав, що вчені визначили безпечну дозу алкоголю для організму людини. Фахівці провели дослідження щодо шкоди і користі алкогольних напоїв. Таке дослідження є особливо актуальним напередодні новорічно-різдвяних свят.