Знайомтеся, цю молоду дівчину звуть Кейт і вона талановита художниця. Однак, її світогляд відрізняється від загальноприйнятих. Як зізналася дівчина, протягом багатьох років лікарі ставили їй різні діагнози.

І тільки в 17 років їй поставили діагноз шизофренія, і вона стала малювати свої галюцинації, видіння і голоси в голові, щоб впоратися з цим.

"Я завжди була "художником", просто не розуміла, що це означає, поки не проявилося моє захворювання. Я зневажаю термін "психічно хворий", він має на увазі, що я, як людина, принципово пошкоджена або зламана. На жаль, як тільки я кажу людям, що борюся з шизофренією, я відчуваю, що вони бачать у мені тільки психічно хвору. Вони ставлять на мене тавро і мислять стереотипами, які увічнені в засобах масової інформації та голлівудських фільмах. Саме тому я вирішила відкрито говорити про те, з чим мені доводиться жити", - розповіла дівчина на своєю сторінці в Instagram, де на неї підписані понад 40 тисяч осіб.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Її галюцинації включають в себе не тільки дивні образи, дівчина чує голоси, звуки, випадкові шуми. І часто бачить жуків, обличчя і безтілесні очі.

"Моя депресія змушує мене відчувати себе нікчемною, як ця муха. Ця ілюстрація уособлює мій звичайний стан".

(Напис на малюнку: "Сподіваюся, ви задихнетеся від вашого сигаретного диму").

"Це істота виповзає із вентиляції на стелі і видає клацаючи звуки, часом я бачу її виповзаючою з-під речей".

"Те, з чим я живу, нелегко і виснажливо, але я не бігаю і не кричу на вулиці про викрадення інопланетянами. Це не означає, що немає людей настільки у важкому стані, вони є. Однак, є люди на зразок мене, вони просто сидять вдома, більшу частину часу під замком у своїй кімнаті. Шизофренія — це набір симптомів з різним ступенем вираженості. І у кожної людини свій унікальний досвід".

"Це мій автопортрет. Я подивилася в дзеркало і так виглядали мої очі. Я намалювала їх".

"Мене переповнюють сильні емоції, я чую голоси, які говорять мені кинути речі в вогонь або підпалити що-небудь".

"Ось такі очі безтілесні я бачу на підлозі і на стінах. Вони колишуться і рухаються".

"Це пташка, вона співає для мене".

"Моя самооцінка гірше нікуди, я відчуваю себе нікчемою. Я мрію, щоб я могла трансформуватися у людину краще і "гарніше"".

"Іноді мої очі виглядають ось так ще більше цих дивних квітів і кіл".

"Організованість, комунікація, управління своїми емоціями - найбільші труднощі для мене. Параноя, депресія, тривога - з чим мені доводиться боротися кожен день".

( на малюнку написано: "Я обіцяю, що ніколи не відпущу тебе").

Нагадаємо, на Instagram-сторінці популярного італійського фотографа Даріо Бонзи з'явилося загадкове відео. Бонзи виявив оптичну ілюзію під час прогулянки в долині Камоніке, яка розташована в центральних Альпах.

Як повідомляв портал "Знай.uа", нерідко бувають випадки, коли аномалія виглядає неймовірно красиво. Унікальність, незвичайність, нестандартність привертають увагу і заворожують. Це можна сказати про тварин-альбіносів, які виглядають просто приголомшливо.

Також "Знай.uа" писав, слово, яким можна описати Берлін, - "унікальний". Головна риса міста – контрастність. Тут є різноманітність всього: культур, лайстайла, клубів, кухонь. Про все це розповіла в своїх фотографіях дівчина на ім'я Ярослава Чухманенко.