Журналісти зняли курйозне відео з президентом України Петром Порошенко.

Він 13 січня разом з главою ПЦУ Єпіфаній відвідав церковну службу у Вінницькій області. Там вони презентували томос про автокефалію церкви, про це повідомляє сайт "novosti.dn.ua".

"Пізніше він прийшов на святковий захід, яке транслювалося на офіційній сторінці президента в Facebook. Але щось пішло не так", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що український президент з'явився у кадрі відео з домальованими сонцезахисними окулярами. Журналісти припускають, що працівник прес-служби забув вимкнути функцію маски на відео, тому усім присутнім в кадрі "домалювали" аксесуар. Президент був у числі цих щасливчиків.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

"Це ж відео транслювали в прямому ефірі і інші телеканали, тому цей курйоз змогли побачити багато. Правда, відео зі сторінки в соцмережі потім видалили", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко удостоїв державних нагород України трьох митрополитів.

Указ "Про відзначення державними нагородами України" №7/2019 опублікований на сайті президента. Митрополитів нагороджено "за значний внесок в утвердження духовності, милосердя і міжконфесійної злагоди, вагомі особисті заслуги у розбудові незалежної Православної Церкви України, багатолітнє сумлінне служіння Українському народові".

Як повідомляв портал "Знай.uа", пресс-секретар Міністерства культури Юлія Даценко розповіла, що в ході ревізії Києво-Печерської лаври виявили недостачу майна. Зокрема, під час перепису майна експертам не вдалося знайти вісім ікон, дерев'яну чашу та хрест.

У свою чергу представник московських попів архієпископ Климент заявив, що не існує жодного документа, який би офіційно засвідчив наявність у Мінкульту претензій до керівництва Києво-Печерської лаври з-за зникнення релігійний цінностей.

"Знай.uа" писав, що релігійна громада Української православної церкви Московського патріархату в Миколаївській області перейшла в Православну церкву України.