Чому одні люди здаються нам привабливіше інших? Вчені знайшли відповідь на це питання. Про це повідомляє Clutch.

За словами фахівців, привабливість характеризується наступними рисами:

Симетричність

Підсвідомо ми сприймаємо людей з симетричним обличчем більш сильними і здоровими фізично, що робить їх для нас більш привабливими.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Стандартність

Парадокс, але нам дійсно подобаються обличчя, які практично не відрізняються від інших. Цей факт ще сорок років тому довів один американський науковий журнал.

У ході проведеного ним експерименту вчені "змішали" більшість рис облич, характерних багатьом, в одне. Це "середнє обличче" виявилося красивіше тих облич, з яких взяли окремі риси.

Джордж Клуні

Чоловік, що виглядає старше своїх років

В такому чоловікові дівчата бачать достаток, статус, мудрість і досвідченість, навіть якщо насправді він не старше них.

Цікаво, що протягом п'яти років група дослідників вивчала, як змінюються вимоги самотніх чоловіків і жінок до майбутнього супутника життя.

І от, виявилося, що тепер 86% чоловіків хотіли б зустрічатися з упевненою в собі і самостійною жінкою, при цьому 87% чоловіків абсолютно не мають нічого проти стосунків з жінкою, яка заробляє більше їх, пріоритетом ставить кар'єру і має більш високий інтелектуальний рівень.

Саме "Ефектом Джорджа Клуні" назвала Хелен Фішер нову тенденцію: адже закоренілий холостяк і казанова Джордж зважився в 53 роки пов'язати своє життя з успішним адвокатом і правозахисницею Амаль Аламуддін, якій 36, і яка не збирається залишати професійну діяльність.

Борода

Експерти встановили, що доглянута десятиденна борода вважається найпривабливішою в чоловіках.

Шрам

Не даремно існує приказка, що "шрами лише прикрашають чоловіка". Бачачи подібні мітки на чоловіків, жінки підсвідомо відчувають, що такий чоловік готовий піти на ризик і не боїться афер.

Знайомі риси обличчя

Очевидно, але факт. Якщо ми побачимо в людині щось знайоме і рідне — він автоматично стане для нас більш привабливим.

Риси батьків

Відноситься до попереднього пункту. Ці риси обличчя знайомі нам з самого народження, і для нас вони найгарніші. Не дивно, що такі ж ми починаємо шукати і в інших людях.

Нагадаємо, вчені спробували вирахувати вік, в якому жінка перебуває на піку своєї сексуальної привабливості.

Як повідомляв портал "Знай.uа", родимки на тілі розкажуть все про вашу долю.

Також "Знай.uа" писав, учені назвали 5 секретів щасливого сімейного життя.