Нове дослідження не знайшле переконливих доказів того, що більш фізично привабливі молоді дорослі жінки мають більш високі рівні статевих гормонів естрадіолу і прогестерону.

Дослідження, яке опублікували в журналі Psychoneuroendocrinology, є серйозним ударом по популярній теорії еволюційної психології.

"За останні кілька десятиліть була виконана величезна робота по спробі зрозуміти, чому люди знаходять певні типи осіб або деякі форми тіла особливо привабливими", - сказав автор дослідження Бенедикт Джонс (з Університету Глазго і Лабораторії досліджень осіб).

"Одна з впливових теорій полягає в тому, що привабливі жіночі обличчя і форми тіла є показниками їх рівня гормонів. Ідея полягає в тому, що жінки з певними гормональними профілями (відносно високі рівні естрадіолу та прогестерону) з меншою ймовірністю мають проблеми з зачаттям і тому стануть хорошими супутницями", - зазначає він.

Популярні новини зараз
Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

У дослідженні 249 жінок-студенток (середній вік 21 року) надали дослідникам зразки слини і стандартизовані фотографії обличчя. Зразки слини використовувалися для вимірювання рівня їх гормонів, в той час як окрема група людей оцінювала привабливість фотографій. Дослідники також виміряли співвідношення ширини талії і стегон жінок.

Але дослідники не змогли знайти докази того, що більш високі рівні естрадіолу і прогестерону пов'язані з більш високими показниками привабливості або зниженням співвідношення талії до стегон.

Жінки з більш низьким співвідношенням талії та стегна, як правило, мали більш високий рівень прогестерону, але відносини були слабкими.

Висновки дослідження кидають виклик "припущенням, що жіноча привабливість тісно пов'язана з їх рівнями гормонів", - сказав Джонс.

Нагадаємо, довжина пальців вказує на сексуальну орієнтацію.

Як повідомляв "Знай. ua", як навчитися керувати своїм циклом без шкоди для здоров'я.

"Знай. ua" писав, коли від видавленого прища можна померти.