Скільки сигарет потрібно викурити, щоб зірвати «щасливий» джек-пот у вигляді раку чого-небудь, (найчастіше, легенів). Скільки Моз не воює з курцями, тютюнова пропаганда виявляється сильнішою. Тепер вчені «здивували» черговим страшним висновком - смерть ще ближче, ігри з вогнем запальнички стають ще небезпечнішими. Тепер для того, щоб отримати рак легенів, достатньо однієї сигарети в день, пише Бізнес.Медіа.

За словами нейрохірурга-онколога Антона Шкіряка, причинно-наслідковий зв'язок між раком легенів і курінням доведена.

"Куріння однієї сигарети в день може привести до виникнення онкологічних захворювань. В даний час доведено причинно-наслідковий зв'язок між курінням і раком легенів, який, на жаль, лідирує серед наших чоловіків", - зазначив він.

Шкіряк наголосив, що не існує безпечного рівня вживання тютюну і безпечних суперфильтров. Фільтри, за словами онколога, тільки зменшують попадання в бронхи великих часток. При цьому зусилля, які курець витрачає на те, щоб отримати необхідну кількість нікотину, збільшують рівень накопичення шкідливих частинок.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Використання фільтра дозволяє зменшити попадання в бронхи великих частинок тютюнового диму, але, щоб отримати таку ж кількість нікотину, курцеві необхідно затягуватися глибше, що збільшує рівень накопичення шкідливих часток у бронхіолах - які є основним місцем утворення раку легенів. Тому завдання всіх онкологів заохочувати українців кидати курити, незалежно від віку та стану здоров'я. Адже ті, хто відмовилися від тютюну, збільшують свої шанси на 80-90% прожити довше, порівняно з тими, хто все ще продовжує палити", - пояснив онколог.

Нагадаємо, всесвітній день боротьби з раком: що відомо про смертельне захворювання.

Також ми писали: отеки, короста і хропіння – ці та інші неочевидні ознаки можуть сигналізувати про страшну хворобу. А ми їх по дурості ігноруємо.

Крім того, Знай.иа писав, що доктор Комаровський розповів про вплив дорослих курців на дітей: ми їх вбиваємо.

Популярний харківський педіатр Євген Комаровский розповів про те, як впливає на дітей куріння дорослих.

Про це повідомляють ЗМІ.

Комаровський зазначив, що фактично всі дорослі ігнорують заклики лікарів не курити в присутності дітей. Адже в них при постійному контакті з тютюновим димом у багато разів зростає ризик інфекційних хвороб, а також ризик ускладнень гострих респіраторних вірусних інфекцій