Наше тіло посилає нам "сигнали тривоги" про проблеми з організмом задовго до того, як серйозна хвороба проявить себе. Треба лише уважніше прислухатися до власного організму і навчитися їх розпізнавати.

Іноді симптом в одній частині тіла може свідчити про хвороби в інший. Вміння помічати і правильно тлумачити ці симптоми може значно підвищити якість вашого життя.

Незвичайні ознаки, які можуть означати проблеми зі здоров'ям:

Жага льоду або постійна тяга до морозива може означати дефіцит заліза в організмі. Жування льоду часто пов'язують із залізодефіцитною анемією. Також це може говорити про емоційні порушення, таких як стрес або обсесивно-компульсивний розлад.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Набряклість ніг може бути свідченням проблеми з щитовидною залозою. Його називають периферичним набряком. Причинами можуть стати затримка солей, застійна серцева недостатність, вагітність, венозна недостатність та побічні ефекти медичних препаратів.

Постійний свербіж може свідчити про алергії або шкірної хвороби. Він також може бути викликаний різними внутрішніми захворюваннями печінки.

Чорний кал свідчить про внутрішнє крововилив, швидше за все із-за виразки шлунка. Крім того, це може бути наслідком прийому заліза або їжі синього, зеленого і чорного кольору. Ще одна можлива причина — порушення у верхніх відділах травного тракту.

Тривожність, якщо вона постійна і не є результатом стресу, може свідчити про гормональному дисбалансі. А важка форма тривожності, що супроводжується запамороченням і нудотою, — вже привід для занепокоєння. Можливо, у вас порушення в роботі надниркових або щитовидної залози, або навіть пухлини надниркових залоз.

Хропіння є ознакою апное уві сні і свідчить про закупорки дихальних шляхів. Це може призвести до гіпертензії і навіть серцевої недостатності. Основні причини хропіння — зайва вага, куріння або надлишок холестерину з-за порушень в сонній артерії.

Нагадаємо, від болю і подагри не залишиться і сліду: топ корисних продуктів. Ці продукти допоможуть з виведенням сечової кислоти.

Як повідомляв Знай. ua, активоване вугілля допоможе не тільки при отруєнні: топ корисних властивостей популярного препарату. Без нього не обходиться жодна аптечка.

Знай. ua писав, що медики виявили раніше невідому функцію імунітету. Дослідники з Берлінського університету виявили механізм, який використовується організмом для захисту стовбурових клітин кишечника від розвитку раку.