Відомий ізраїльський онколог Віктор Леві розповів про те, як можна виявити рак на ранній стадії. Рання діагностика дозволяє усунути проблему на тій стадії, коли лікування може закінчитися найпростішою процедурою.

В обов'язковому порядку доктор підкреслює, що при виявленні підозрілих симптомів потрібно звертатися до лікаря. Після 40 років слід раз на рік робити звичайні аналізи крові, які можуть показати наявність проблеми.

Після 40 років як мінімум раз в 2 роки жінки повинні робити мамографію, щорічно відвідувати гінеколога і мамолога, а також робити мазок ПАПс на вірус папіломи, який призводить до раку шийки матки.

Чоловікам після 50 років слід проходити дослідження ПСА (аналіз крові на наявність раку передміхурової залози) і раз в рік пальцеве дослідження простати.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Починаючи з 50 років та чоловікам і жінкам слід як мінімум один раз пройди гастро - і колоноскопію, щоб переконатися у відсутності поліпів. Також рекомендується раз на рік проходити дослідження калу на приховану кров для раннього виявлення колоректального раку.

Щорічно відвідувати дерматолога з метою дослідження шкіри на наявність меланоми.

Важливо – стежити за собою і не ігнорувати будь-які підозрілі зміни в організмі. Деякі симптоми, які вимагають негайного звернення до лікаря:

- запори;

- зміна форми стулу;

- сліди крові на туалетному папері;

- ущільнення в грудях у жінки;

- поява і швидке зростання родимих плям на шкірі.

Нагадаємо, всесвітньої епідемії грипу не бувати фармакологи створили унікальні ліки. Група дослідників з Ліверпульської школи тропічної медицини та Імперського коледжу Лондона розробили протигрипозний препарат нового покоління.

Як повідомляв Знай. ua, страшна епідемія вбила 19 українців: головний симптом - температура 37. Але лікарі знають, як можна врятувати життя.

Знай. ua писав, що наскільки безпечні для здоров'я електричні самокати. Опубліковані результати першого дослідження на цю тему.