Пристрій, що працюють за принципом алкотестера, революціонізує виявлення онкологічних захворювань.

Новий діагностичний інструмент призначен для пошука ранніх ознак захворювання, які проникають в дихання і передаються повітряно-крапельним шляхом, що скорочує потребу в біопсії, повідомляє Daily Mail.

В основі цього методу лежить інноваційний пристрій, здатний виявляти хімічні речовини, що виділяються при ракових пухлинах.

В даний час проводиться велике випробування цієї технології, яке триватиме два роки. Участь у ньому візьме близько 1500 пацієнтів.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Винахідники вважають, що їх тест замінить існуючі програми скринінгу протягом десяти років. Тому що для проведення біопсії або інших інвазивних аналізів потрібен час, тестом можна скористатися прямо у кабінеті терапевта.

Технологія створена кембриджським вченим Біллі Бойлом (Billy Boyle), який розробив її після смерті дружини від раку товстої кишки у віці 36 років. Кейт Гросс, яка була радником Тоні Блера та Гордона Брауна, померла в 2014 році.

Випробування проводяться шляхом виявлення продуктів життєдіяльності ракових клітин, які називаються леткими органічними сполуками (ЛОС). Вони потрапляють в дихання пацієнта через кровотік так само, як алкоголь.

У ході випробування, проведеного в лікарні Адденбрук в Кембриджі, пацієнтам буде запропоновано дихати апаратом протягом десяти хвилин. Він буде збирати молекули, які переносяться повітряно-крапельним шляхом, перш ніж їх відправлять в лабораторію для аналізу.

Пацієнти можуть розраховувати на отримання результатів протягом декількох днів, а не двох тижнів, які звичайно потрібні для біопсії.

Вчені також вважають, що різні види раку призведуть до помітних змін у ЛОС, що дозволить їм визначити хімічні ознаки для кожного з них.

Спочатку пацієнти з підозрою на рак стравоходу та шлунка будуть проходити тест, перш ніж він буде поширений на рак простати, нирок, сечового міхура, печінки та підшлункової залози.

Нагадаємо, біомедичні інженери з Університету Еморі розробили додаток для неінвазивного виявлення анемії.

Як повідомляв портал "Знай.uа", команда вчених з Університету Гріффіта і Університету Аделаїди запропонувала нову методику діагностики раку яєчників.

Також "Знай.uа" писав, комбіновані протизаплідні засоби зменшують ймовірність розвитку раку яєчників серед молодих жінок.