Популярний харківський педіатр Євген Комаровський розповів про те, як впливає на дітей куріння дорослих.

Про це повідомляють ЗМІ.

Комаровський відзначив, що фактично всі дорослі ігнорують заклики лікарів не курити у присутності дітей. Адже у них при постійному контакті з тютюновим димом у багато разів підвищується ризик інфекційних хвороб, а також ризик ускладнень гострих респіраторних вірусних інфекцій.

Більше того Комаровський розповів, що під час пасивного куріння у дитини може розвиватись дуже небезпечний стан під назвою "синдром раптової смерті немовляти". Тобто, коли дитина, без видимих ​​причин хвороби, гине в ранньому дитячому віці.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

"Доведено, що куріння поряд з дитиною багаторазово збільшує ризик синдрому раптової смерті немовляти", – написав Євген Комаровський у себе в блозі в соцмережі пост з хештегом "немає паління".

Крім того він розповів, що дихальні шляхи дітей покриті особливими віями, які мають здатність постійно колихатись, очищаючи таким чином їх.

А тютюновий дим зменшує інтенсивність коливання війок, і це призводить до того, що вірус і пил накопичуються в легенях.

Разом з тим варто відзначити, що за минулий тиждень, з 21 по 27 січня, грип та ГРВІ захворіло близько 199 000 українців. Це означає, що наша країна наблизилася до епідемічного порогу.

Симптоми грипу починаються з ломоти, ознобу, головного та м'язового болю. Також з'являється сльозотеча, почервоніння і світлобоязнь. Відчуття піску в очах характерно для аденовірусної інфекції.

Якщо у вас виникне відчуття нестачі повітря або задишка, це вказує на дихальну недостатність. Варто відразу звернутися до фахівця.

У дітей грип у гострій формі виражається у таких симптомах: проблеми з диханням; синюватий колір шкіри; дитина не п'є достатньої кількості рідини; дитина не прокидається або не реагує на вас; дитина настільки роздратована, що не хоче, щоб її піднімали на руки;

Іноді симптоми грипу починають зникати, і стан дитини поліпшується, але згодом піднімається висока температура і посилюється кашель і з'являється лихоманка.

У дорослих грип у гострій формі виражається у таких симптомах: проблеми з диханням; біль і дискомфорт у грудях або животі; раптове запаморочення; розгубленість; багаторазова блювота;

Нагадаємо, Комаровський розповів, що робити з вошами.

Як повідомляв "Знай.ua", лікар Комаровський розповів про єдині ліки від правця.

Також "Знай.ua" писав, що на Одещині раптово померла однорічна дівчинка.

"МОЗ – вбивця": доктор Комаровський у "Рандеву"