Відомий український доктор Комаровський попередив українців про поширення нової вірусної інфекції, яка спалахнула в країні. Про те, як її можна діагностувати і вилікувати, доктор розповів на особистій сторінці в Instagram.

Норовірус – це гостра кишкова інфекція, механізм передачі якого – фекально-оральний і респіраторний. Вірус може виділятися блювотою.

Норовірус передається через їжу (найбільш небезпечні морепродукти), воду, контакт з хворими і його речами. Комаровський уточнив, що на сьогоднішній час основним шляхом розповсюдження інфекції в Японії і Сполучених Штатах Америки є зовсім не харчової, а контактно-побутовий шлях.

Доктор Комаровський уточнює, що вакцини або спеціального лікування від вірусу немає. Щоб уникнути можливості захворіти даним вірусом необхідно дотримуватися деяких правил: ретельно мити руки з милом, пити багато рідини, не забувати про правильній обробці та приготуванні продуктів.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Симптомами цієї хвороби є блювання, діарея, слабкість і блідість шкірних покривів. Хвороба може тривати від кількох годин до 2 діб. Також варто підкреслити і знати, що норовірус заразний. Навіть частинки пилу з інфекцією можуть передати захворювання.

Раніше повідомлялося, що відомий лікар Комаровський на своїй сторінці в Instagram написав, що багато батьків під час зимових прогулянок закривають рот (варіант — рот і ніс дитини шарфиком — їм здається, що так тепліше, шарфик додатково зігріває повітря, яке вдихається, і це зменшує ризик переохолодження.

Нагадаємо, Комаровський навчив матусь міряти температуру: раніше ви робили це неправильно. Ці правила можна порушувати.

Як повідомляв Знай. ua, доктор Комаровський відповів на питання, чи можна дітям носити рюкзак. Відомий лікар дав корисні рекомендації батькам.

Знай. ua писав, що Комаровський пояснив українцям, як діти повинні носити шарфики. Комаровський пояснив українцям, як діти повинні носити шарфики.