Відомий в Україні дитячий лікар Євген Комаровський відомий також як телеведучий програми "Школа доктора Комаровського". Крім того, медик ще й активний користувач соцмереж, де також дає корисні поради батькам стосовно дітей. Наприклад, на своїй сторінці в Instagram лікар часто відповідає на питання користувачів, які відносяться до дітей.

У новому випуску своєї рубрики лікар Комаровський відповів на питання про те, чи шкідливо дитині 4-ох років носити рюкзак, і які норми по вазі рюкзака для дошкільника і школяра?

"У деяких ситуаціях носити рюкзак дитині чотирьох років страшно корисно. Тим не менш, головне. Якщо все-таки дитині потрібен рюкзак, вона ходить на якісь заняття, займається спортом, і треба щось туди покласти, то ви повинні знати, що вага рюкзака не повинна бути більше 10% від ваги дитини. Умовно кажучи, беремо середнього першокласника, який важить 22-25 кг. Означає вага рюкзака не повинна перевищувати 2,2-2,5 кг", - розповів лікар.

Фолловери доктора Комаровського не пройшли повз і почали в коментарях активно засуджувати цю тему. І кожного з них своя історія.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

"Рюкзак у нас важить 5-6 кг+ малювання 1кг + лижі і черевики несемо", "Син першокласник важить 20кг займається спортом, зріст 120", "Мені шкода першокласників, здається їх рюкзаки важать більше них самих", "Син був першокласником і нічого все носив, не бачу взагальному сенсу в носінні за дітей", "У мене, в шкільні роки рюкзак був просто непідйомний. Домовлялася з сусідкою по парті, половину підручників брала вона, половину я. Хоч легше було. І то вчителі висловлювали невдоволення. А як перти цю валізу на себі нікого не цікавило", "Яка краща альтернатива рюкзаку, якщо велику вагу переносити дитині, більше 10%?", - пишуть в коментарях до відео доктора.

Нагадаємо, Комаровський пояснив українцям, як діти повинні носити шарфики.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що Комаровський розповів, чому проголосує за Зеленського.

Також портал "Знай.uа" писав, що Комаровський навчив матусь міряти температуру.