У четвер, 7 лютого, віряни православної церкви зазначають день святителя Григорія Богослова. Він жив у III столітті нашої ери і вважається одним з прабатьків християнства.

Наші предки знали, що 7 лютого настав Григор'їв день або прийшов Григорій-зимоуказник. Крім того, в цей день люди передбачали погоду на прийдешній рік. Також 7 лютого прийнято робити добрі справи, в цей день вони обов'язково повернуться до людини. Це обов'язково потрібно було зробити потайки, оскільки Богу все видно, а хвастощі не вітаються.

святитель Григорій Богослов

Прикмети в Григор'їв день 7 лютого

Якою буде погода до обіду, таким буде і грудень. По погоді після обіду судили про лютий наступного року.

Сніг випав у день Григорія - чергова зима прийде нескоро.

Популярні новини зараз
Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Якщо синиці 7 лютого весело щебечуть на подвір'ї - чекай на сильні морози.

Яким є день 7 лютого до полудня, таким буде грудень і січень наступного року. Після полудня можна побачити, яким буде січень і лютий.

Сильний снігопад - прикмета того, що буде рання осінь.

Чим більше добрих справ зробиш у цей день, тим більше шансів на порятунок душі після смерті. Але не можна хвалитися добрими справами, інакше вони не зарахуються. До того ж, вважалося, що таким чином можна наврочити сім'ю.

Варто бути обережніше зі словами - вважається, що все, сказане 7 лютого, збувається.

Не можна 7 лютого стригти нігті, плюватися і стригти волосся.

Якщо плюнув на землю, краще повернутися назад - прикмета свідчить, що шляху не буде.

Розлили 7 лютого молоко - чекайте на радісну звістку зовсім скоро.

Якщо корови і кози 7 лютого сплять, звернувшись до вхідних дверей рогами, значить, їх наврочили.

Якщо 7 лютого подарувати жінці квіти - це на щастя.

Нагадаємо, що 14 лютого щасливі пари обміняються цукерками, традиційними валентинками та іншими сюрпризами.

Як повідомляв портал Знай.uа, у Китаї настав Новий рік. Це означає, що для китайців веселощі триватимуть протягом 15 днів. До роботи населення повернеться тільки через два тижні.

Також портал Знай.uа писав, що кожен православний християнин носить ім'я святого, на честь якого його названо. Дату своїх іменин можна дізнатися в спеціальному календарі.