Раніше космічний телескоп Hubble зробив знімки двох маловивчених крижаних гігантів і дав можливість астрономам сформувати детальне уявлення про ці планети, про це повідомили на сайті телескопа Hubble . Раніше апарат "Вояджер 2" пролетів повз Урану в 1986 році, а повз Нептуна – 1989. Тоді йому вдалося зробити близькі знімки планет.

Виявилося, що в Урана і Нептуна як і у Землі є пори року з притаманними їм особливостями. Та вони охоплюють не місяці, а десятиліття.

На нових знімках можна розглянути зміни на Урані. Полярна шапка з хмар стала набагато яскравіше і більше в розмірах. Астрологи пояснюють це довготривалим штормом, який утворився через сезонні зміни. Схожі хмари утворюються на Землі над горами.

Інший знімок демонструє темний шторм на поверхні Нептуна локалізований на південній півкулі планети в літній період. Біля шторму також помітні яскраві "хмари-компаньйони".

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Раніше два подібних шторму було відображено космічним апаратом Voyager 2 в 1989 році.

В Каліфорнійському університеті в Берклі, провели дослідження щодо темних плям на Нептуні. Стало відомим, що вони з'являються кожні п'ять-шість років у різних широтах і зникають приблизно через два роки. Дані висновки були оприлюднені завдяки надчутливості телескопа Hubble до синього кольору, яке випромінюють планети.

Нагадаємо, раніше "Знай.ua" писав про зміни на Урані з Нептуном.

Також "Знай.ua" повідомляв про відкриття нової Галлактики.

Раніше "Знай.ua" писав про що нам каже космос. Чого варто очікувати незабаром.