Завдяки космічному телескопу Hubble астрономи отримали нові знімки крижаних гігантів Урана і Нептуна.

Про це повідомляють ЗМІ.

Завдяки новим знімкам стало відомо, що на Урані стала яскравіше полярна шапка з хмар, а на Нептуні помітний темний шторм.

Крім того відзначається, що на північному полюсі Урану доволі добре видно гігантську область білого кольору, яка ймовірно, може бути довготривалим штормом і очевидно утворилася через сезонні змін до атмосферних потоках.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

На знімку Нептуна видно темний антициклон, що з'явився в південній півкулі планети. Це четвертий антициклон, який спостерігає Hubble.

Разом з тим варто відзначити, що нещодавно стало відомо, що станеться з нашою планетою через 250 мільйонів років. Так, на думку вчених, Тихий океан стане єдиним на Землі, а материки істотно змінять своє розташування на світовій карті.

Фахівці змоделювали відео змін Землі на основі теорії тектоніки плит. Відео перетворень опублікував на своїй сторінці в соціальної мережі Facebook популяризатор астрофізики і космосу Валентин Гадьонов.

Как Земля будет выглядеть через 250 миллионов лет согласно теории тектоники плит. Тихий океан будет просто единственным на всей планете!

Geplaatst door Valentin Gadenoff op Zondag 3 februari 2019

"Як Земля буде виглядати через 250 мільйонів років згідно теорії тектоніки плит. Тихий океан буде просто єдиним на всій планеті!" — сказано в публікації до відео.

Крім того варто відзначити, що нещодавно була виявлена нова галактика. Вченим вдалося встановити, що вона знаходиться на дуже великій відстані від Землі – 30 мільйонів світлових років.

Нову галактику виявив телескоп "Хаббл". Стало відомо, що ця галактика знаходиться недалеко від Чумацького Шляху, і раніше про неї не було відомо. NASA дають інформацію про те, що вчені помітили дивне скупчення, коли спостерігали за кластером NGC 6752.

Виявилося, що кульове скупчення, яке помітили вчені, приховує маленьку галактику, яка знаходиться на відстані 13 мільйонів світлових років від Землі.

Вчені встановили, що карликова галактика у кілька десятків разів менше, ніж Чумацький шлях, а також вона розташована в 2300 разів далі, ніж кластер NGC 6752.

Варто зауважити, що вчені використовували телескоп "Хаббл". Нещодавно камера, розташована на телескопі, вийшла з ладу. Її вдалося полагодити протягом декількох днів. Вчені провели кілька тестів, щоб встановити причини поломки, а також оцінити робочий стан телескопа. Знадобилося кілька днів, щоб встановити, що телескоп працює без збоїв.

Нагадаємо, провісник Апокаліпсису до смерті перелякав мешканців острова.

Як повідомляв "Знай.ua", на околицях Чумацького Шляху астрономи випадково помітили нову зоряну систему.

Також "Знай.ua" писав, що планета-вбивця несеться на Землю.

Головні відкриття Хаббла | Як помре найбільший телескоп?