На Кубі впав метеорит. Спочатку ця інформація з'явилася у ЗМІ, а потім була підтверджена Міністерством науки, технології та навколишнього середовища Куби. Як пише офіційний друкований орган кубинської Компартії Granma, вогненна куля пронісся над островом, потім вибухнула і розлетілася на тисячі уламків.

«Провісник Апокаліпсису» помітили між 13.20 і 13.30 (22.20 і 22.30 за київським часом) по всій провінції Пінар-дель-Ріо. Співробітники Інституту геофізики, які прибули на місце передбачуваного падіння метеорита, провели аналіз знайдених уламків, який показав, що вони складаються із заліза, нікелю і силікату магнію.

Найбільший уламок на даний момент був виявлений в райні Палмарито, його розмір становить 11 сантиметрів в довжину. Вчені мають намір продовжити дослідження уламків, щоб отримати більше інформації про цей феномен.

Нагадаємо, раніше вчені зафіксували феноменальне явище під час Червоного Місяця, таке сталося вперше в історії.

Під час затемнення повз "Кривавого Місяця" пролетів метеорит. Астрономам вперше в історії вдалося його зафіксували.

Популярні новини зараз
Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Дивіться: 9 метеоритів, які вдалося зняти на відео

Про це пише журнал National Geographic.

Місячне затемнення відбулося в ніч з 20 на 21 січня. Люди з різних частин світу спостерігали за повним місячним затемненням, яке назвали "Кривавим Місяцем". Раніше вчені з іспанського університету в місті Уельва вже намагалися відобразити метеорит, який пролетів би одночасно з місячним затемненням. Вони намагалися це зробити роками. Однак їм ніяк не вдавалося.

На цей раз вони використовували відразу 8 телескопів і направили їх на різні ділянки поверхні місяця. Так іспанським вченим вдалося не тільки побачити спалах на місяці, а й зафіксувати його на відео.

"Кривавий Місяць" - це рідкісна комбінація відразу трьох астрономічних явищ: повного місячного затемнення, кривавого місяця і суперлуны. Під час повного затемнення Місяць стає темно-червоним. Такий колір обумовлений слабким світлом, яке розсіюється крізь атмосферу Землі. Для оцінки яскравості супутника землі використовують шкалу Данджона − від нуля до чотирьох. Так, нуль − означає дуже темне затемнення. Чотири − мідно-червоний або помаранчевий колір.

Нагадаємо, ми писали: Місячне затемнення 21 січня: як уникнути проблем у найнебезпечніший день місяця.

Як повідомляв "Знай.uа" в Україні очікується кривавий супермісяць: бережіть свої голови.

"Знай.uа" писав, що NASA зробило приголомшливі знімки України з космосу: краса захоплює дух.