Вас часто запитували на співбесідах, яку ви бажаєте отримувати зарплатню. І ви часто не знали що відповісти, щоб і не надто високу, але і не втрачати надто багато. Ці правила допоможуть вам правильно назвати рівень зарплати, щоб не відлякати роботодавців, але і не занизити свою цінність.

Спеціалісти підказали, як знайти ту золоту середину між бюджетом компанії і самооцінкою вартості своїх послуг і талантів.


Моніторинг ринку праці

Перш, ніж відправляти резюме у пошуках потрібної посади, варто дізнатися все про свою вакансію: моніторте сайт компанії, вивчайте різні зарплати цієї ж або схожої вакансії в інших компаніях. поцікавтеся у знайомих, скільки реально пропонують даним професіям. Часто статистику щодо зарплат можна дізнатися на сайтах з пошуку роботи.

Нова посада - нова зарплата

Найчастіше, залишаючи колишнє місце роботи, людина очікує, що на новій він буде отримувати більше. Зазвичай оптимальним варіантом підвищення окладу є 30%. Але не варто забувати,що на новій роботі вам ще потрібно себе проявити, перш, ніж отримати більше.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще


Дочекатися моменту

Кожен хороший роботодавець розуміє, що питання про оплату праці є одним з найважливіших, тому він навряд чи забуде про це запитати. Зазвичай такі питання задаються в самому кінці, а якщо це кілька етапне співбесіду, то питання прозвучить на останньому. Найкраще дочекатися цього моменту, а не питати самому.

Називайте суму, а не ставте зустрічне запитання

Найголовнішим після питання є не запитати у відповідь: "А скільки ви можете запропонувати?". Таким питанням ви створите враження, що не знаєте собі ціни.

Зазвичай, людей, які люблять торгуватися на співбесідах, зустрічають не дуже тепло.


Аргументуйте, чому саме стільки


Дуже часто після почутого відповіді на головне питання, роботодавець надає перевагу почути аргументи, чому саме стільки. У цей момент найкраще апелювати до досвіду, навичкам і кваліфікації, а також обсягу роботи, який потрібно буде виконувати. Пояснень у вигляді складних життєвих обставин, шлюбів, народження дітей і іншого краще не озвучувати.


З'ясуйте всі деталі

Для того, щоб між роботодавцем і здобувачем все було зрозуміло, варто згадати, що мова йде про "чистої" зарплати, без вирахування всіх податків, інакше можна буде отримати неприємний сюрприз. А якщо все-таки сума менша за очікувану, то бажано уточнити, що можна зробити, щоб отримувати саме таку суму, яку хотілося б - скільки працювати, з якою метою досягати, що довчитися, які навички розвинути.

Нагадаємо, нові тенденції на ринку праці налякали українців.

Як повідомляв портал Знай.ua, Грузія переманить у Польщі українсбких заробітчан.

Також Знай.ua писав про те, що українцям пояснили, хто не сможе отримати компенсацію по програмі "Муніципальна няня".

Дивіться: Як справити позитивне враження на співбесіді