Вчені виявили нову небезпеку, пов'язану з місією на Марс. Вона доставить набагато більше проблем, ніж паніка членів екіпажу і технічні несправності.

Вчені Північно-Західного університету повідомили на брифінгу про результати своєї роботи. Вони беруть участь в помилкових тестових польотах, мета яких - змоделювати різні ситуації, з якими можуть зіткнутися фахівці на Землі і екіпаж, який відправиться з місією на Марс.

Раніше експерти повідомили, що максимальні труднощі, які чекають дослідників, - це технічні несправності, порушення психіки астронавтів і проблеми зі зв'язком з-за великої відстані.

Зовсім недавно вчені виявили, що існує ще один надзвичайно важливий момент, який може стати перешкодою успішного виконання місії. Це людський фактор.

Тривала робота і безліч перевірених експериментів показали, що в екстремальних умовах психіка членів команди змінюється в рази частіше, ніж очікувалося. Це стосується і перебування на самій планеті, і у космічному кораблі.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Результати тестів виявилися невтішними. Здатність вирішувати проблеми та креативно мислити члени екіпажу показали лише у 20-60% випадків.

У астронавтів немає права на помилку. Відомо, що корабель, який відправиться на Марс, за розміром буде приблизно такою, як однокімнатна квартира. А тривалість місії на Червону планету займе близько 3 років. Повідомлення будь надходити з затримкою на 20 хвилин. Тому кожна дія екіпажу має бути правильним на 100 відсотків.

Вчені збираються вирішити цю проблему зміною критеріїв підбору членів екіпажу. У команді повинні бути фахівці різних кваліфікацій, щоб кожен їх них зосередився на окремому завданню. Експерти також хочуть збільшити рівень стресу в тестах. Це дасть змогу детальніше вивчити психіку кандидатів і "вичавити" з неї все.

"Знай.uа" писав: NASA оголосило про завершення місії Opportunity

Читайте також: Експерти з'ясували, як на Марсі з'явилася вода

Нагадаємо: Маск назвав вартість переїзду на Марс