Фахівці обласного центру поділилися результатами дослідження води з джерел нецентралізованого водопостачання на території Харківської області в 2018 році.

За минулий рік у місті Харків та Харківської області за санітарно-хімічними показниками досліджено 5267 проб води з джерел нецентралізованого водопостачання. 45,9% з них не відповідали вимогам Дсанпін 2.2.4-171-10 "Гігієнічні вимоги до води питної, яка призначена для споживання людиною".

У пробах води виявлено перевищення нормативних показників по загальній жорсткості , кольоровості, каламутності, вмісту нітратів, нітритів, заліза, сухого залишку, аміаку, фторидів, хлоридів і сульфатів.

Основною проблемою залишається перевищення вмісту нітратів у воді джерел нецентралізованого водопостачання. Це один з головних факторів, який негативно впливає на стан здоров'я насиление, особливо на здоров'я дітей.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Протягом 2018 року в воді харківських колодязів, яку споживають діти до 3-х років кратність перевищення вмісту нітратів у 2,5 ГДК (гранично допустима концентрація) виявлена у Дергачівському, Великобурлуцькому, Куп'янському, Дворічанському, Богодухівському, Вовчанському районах в. Первомайському; перевищення до 5,0 ГДК - в Харківському, Валківському, Зміївському, Золочівському, Балаклійському, Ізюмському, Кегичівському, Зачепилівському, Печенізькому, Барвінківському та містах Лозова, Люботин, Куп'янськ; перевищення до 10,0 ГДК - в Красноградському, Чугуївському, Первомайському, Коломацькому, Краснокутському, Лозівському, Близнюківському, Борівському районах і до 17,6 ГДК - у Нововодолазькому районі.

Перевищення ГДК нітратів встановлено в 44,1% досліджених проб води з колодязів.

Нагадаємо, що серед руїн знайшли старовинну пляшку для лікувальної води.

Нещодавно "Знай.uа" писав, що з'явилася нова гіпотеза виникнення води на Землі.

"Знай.uа" раніше повідомляв, експерти перерахували напої, вбивають печінку: пиво, соки, води і навіть чай.Солодка газована вода, фруктові соки, пиво і чай підвищують ризик виникнення захворювання нирок на 61 %.