Неймовірна історія сталася з 37-річною Енн Клапп з англійського графства Дербишир.

Після смерті далекої родички жінка отримала у спадок її меблі. Серед речей, які дісталися жінці, було старе бюро, зроблене на початку XX століття. Вона вирішила продати його на аукціоні.

"Перед Різдвом я отримала лист від адвоката, в якому повідомлялося, що мені залишили різні предмети меблів. Очевидно, заповіт був написаний, коли мені було 13 років", - говорить Енн.

Бюро увійшло в моду в кінці XVII - початку XVIII століть з Франції, де вперше був сконструйована скринька, встановлена на витончені ніжки. Він мав кришку над стільницею, яка приховує комірки для дрібних предметів і письмового приладдя. Бюро прикрашало інтер'єри спальні і виконувало подвійну функцію – місця для письма та шкатулка, у якій пані зберігали свої прикраси або листи від кавалерів.

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом
Показати ще

Оцінювач Едвард Райкрофт оглянув бюро і виявив в ньому три потаємних ящика. В одному з них лежала 22-каратовая золота монета, викарбувана під час правління принца Оранського Реймонда IV де Бо. Про це повідомляє видання Daily Mail.

Містер Райкрофт сказав, що він відразу зрозумів, що монета "дійсно особлива".

Вона може коштувати до трьох тисяч фунтів стерлінгів (близько 105 тисяч гривень), тобто в 50 разів дорожче самого бюро, яке оцінили в 60 фунтів стерлінгів (дві тисячі гривень).

Райкрофт має десятирічний досвід в оцінці історичних предметів, але визнав, що це перший раз, коли він натрапив на предмет такої цінності в прихованому ящику.

"Я знаю, що в таких бюро часто є крихітні потаємні скриньки, які іноді називають монетними, тому на всяк випадок завжди перевіряю їх. За десять років оцінки меблів я нічого в них не знаходив - до цього випадку", - розповідає Едвард Райкрофт.

Якщо у вас вдома є старе бюро, перевірте таємні ящики - ви ніколи не дізнаєтеся, можливо, ви теж сидите на старовинному багатстві.

Нагадаємо, жінка купила дрібничку на барахолці, не підозрюючи, що перед нею насправді.

Як повідомляв портал "Знай.uа", хлопець випадково знайшов у сміттєвому контейнері таємничу дерев'яну коробку ручної роботи. У ній виявилися папери. Багато паперів, з дивними кресленнями і малюнками.

Також "Знай.uа" писав, дівчина показала незвичайні предмети, знайдені на пляжі, з яких вона створює прикраси.