Мавпи можуть сміливо займатися діловодством. Адже як говорив великий учений Дарвін в своїй теорії походження людини, що люди пішли від мавп. Власне, якщо ми настільки схожі, чому люди можуть поводитися як мавпи, а мавпи як люди - ні?



Вчені змогли довести факт того, що орангутанги можуть освоїти ази ведення власної справи. Можливо ви не знали, але саме цей вид ссавців по гомології ДНК найбільш споріднений з людиною. Вчені віденського університету у лютому 2019 шокували світ своїми досягненнями у проведенні експерименту. Дослідники змогли довести, що цей вид приматів готовий пожертвувати малим результатом і докласти зусиль для більшого. Це позначить що орангутанги можуть вибудовувати схеми дій і стратегію, орієнтуючись на зовнішні фактори : погода, оточення, визначена ситуація, а так само використовувати обчислювальний підхід.




Щоб отримати чесний результат у своєму експерименті вчені відібрали шість зразків ( орангутангів) виду Pongo abelii. У експерименті брали участь дитинча, самець і чотири самки. У чому ж була заковика експерименту. Все просто, орангутангів пропонували легкий метод отримати ласощі або ж інструмент щоб оперуючи їм дістати більш щедре частування. Призами для приматів послужили шматочки яблук і бананів. Яблука можна було отримати не докладаючи ніяких зусиль, а от заради бананів орангутангів довелося докласти як розумові так і фізичні здібності.




Щоб дістати банан потрібно було відкрити коробку спеціальним предметом, який підходить саме до ключичного гнізда. Але перед тим як відчинити дверцята, орангутангу потрібно було вирішити како з ключів вибрати. Щоб мавпи могли зробити одно цілісний вибір між коробку з ласощами бананами зробили прозорою щоб рішення було обдуманим і вагомим.
Як завжди, був і простий результат: закинути мороку з ключем і замком і поласувати яблуками. Однак майже всі вибрали банан.

Напгадаємо, раніше "Знай.ua" писав про сміливого і в той же час трохи з'їхавшого з нормального глузду фотографа який поліз в пащу до морського чудовиська заради екстремальних фото. Чи алишився живим чоловік?


Також "Знай.ua" повідомляв про морських монстрів виявлених на пляжах Галапагоських островів. Люди були налякані до жаху.


Раніше "Знай.ua" інформував про рибалку, який ледь не став наживкою для хижої риби. Як чоловікові вдалося врятуватися?

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще