Цікава ситуація сталася в Об'єднаних Арабських Еміратах (ОАЕ). Новина облетіла весь світ. Жінка подала на розлучення через те, що чоловік не приніс їй бургер. Про це повідомляє видання Khaleej Times.

20-річна мешканка Абу-Дабі сиділа вдома одна, поки її чоловік веселився з друзями. Перед відходом вона попросила чоловіка купити їй бургер в одному з фаст-фудів.

Мало того, що чоловік пішов веселитися без неї так ще й прийшов додому тільки близько трьох годин ранку за місцевим часом і без бургера. Таким чином фастфуд став причиною скандалу.

Зав'язалася сварка, в результаті якої жінка пішла з дому. Тепер вона збирається розлучитися з чоловіком.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Адвокат Хасан Аль Мазруки (Hasan Al Mazrooqi), коментуючи ситуацію, зазначив, що "у людей повинні бути реалістичні уявлення про життя у шлюбі".

У разі розлучення на території Арабських Еміратів існує цілком реальна загроза бути залученим до процедури судового розгляду.

За його словами, тепер парі належить бесіда з суддею, який спробує допомогти їм вирішити всі проблеми у відносинах. Якщо після цього жінка буде наполягати на розлучення, то їй доведеться відмовитися від частини махра— обов'язкового подарунка, який ісламські чоловіки роблять дружинам.

Жінка у випадку розлучення отримує право на компенсацію під назвою "Nafket Motaa", суть якої полягає у виплаті моральної шкоди і, як правило, дорівнює чверті річного доходу чоловіка.

Крім того, вона має право вимагати додатково такий же відсоток річного доходу, якщо протягом останнього року перебування у шлюбі чоловік не забезпечував її матеріально.

Місцевим законодавством передбачена виплата "Nafet Eda", яка означає, що чоловік має фінансово підтримувати колишню дружину протягом трьох місяців після розлучення (періоду очікування), поки не з'ясується, що вона не вагітна.

Можливе розлучення з ініціативи дружини. Але тільки якщо чоловік душевно хворий, безплідний або прокажений. Якщо він не підпадає ні під одну з цих визначень, а дружина все одно наполягає на розлучення, вона позбавляється всіх обумовлених контрактом компенсацій.

З цієї причини чоловіки, які хочуть розлучитися, часто не роблять цього зі своєї ініціативи, а змушують жінок подавати на розлучення, щоб уникнути небажаних витрат.

Нагадаємо, заради ідеального весілля наречена змусила гостей змінити зовнішність.

Як повідомляв портал "Знай.uа", 61-річна наречена планує пошити весільну сукню з волосся померлої матері.

Також "Знай.uа" писав, для 71-річної жінки похорон сина закінчилися власним весіллям. На церемонії вона зустріла 17-річного хлопця, якому запала в душу.