Плутон – загадковий об'єкт, який досі є маловивченим. Він знаходиться на відстані трьох мільярдів від Землі. Ситуація з цією таємничою планетою частково прояснилася лише в 2015 році. Це сталося завдяки космічному кораблю під назвою New Horizons. Камерам цього літального апарату вдалося зафіксувати так зване серце Плутона шириною 1600 кілометрів, яке розташувалося трохи нижче екватора. Розмір цієї важливої частини планети можна порівняти з дорогою від Денвера до Чикаго.

Корабель New Horizons протягом десяти років подорожував по простору без повітря, перш ніж зумів подарувати дослідникам цінні кадри. У 2019 році вчені отримали від нього зображення найдальшої точки Плутона, до якої йому вдалося підібратися. Вона має назву Ултима Туле.

Крихітна планета повинна відіграти надзвичайно важливу роль у долі людства. За словами вченим, через 7 мільярдів років Плутон врятує населення землі від агресії Сонця. Вся справа в тому, що світіння зірки постійно збільшується.Через це зростання температури почнеться горіння водню в навколишньому оболонці.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

У результаті зірка просто перетвориться на червоного гіганта. Через це Земля стане непридатною для життя.

Зовсім інша справа складається з Плутоном. Ця карликова планета знаходиться досить далеко від Сонця. Через мільярди років тут виникнуть умови, придатні для життя. Саме цим і має скористатися людство, щоб отримати шанс на порятунок.

Як повідомляв "Знай.uа", на околицях Чумацького Шляху астрономи випадково помітили нову зоряну систему

"Знай.uа" писав: вчені розповіли, що ховається за Нептуном. Сила найбільш далекої планети від Сонця притягує об'єкти

Напомним: Hubble вперше показав, як виглядає Уран і Нептун. Такої неземної краси ви ще не бачили

Читайте також: NASA сфотографувало унікальне явище на Юпітері. Вчені зафіксували урагани в космосі