Міжнародна група вчених спробувала пояснити, як одна проста дія може допомогти знайти настрій і правильно виконати складне і важливе завдання. Звичайно, багато що залежить і від мотивації.

Багато хто помічав, що спортсмени роблять глибокий вдих, перш ніж подати м'яч або зробити стрибок — все потім, щоб краще сконцентруватися на завданні. Ви й самі, напевно, намагалися налаштуватися за допомогою вдиху на якусь роботу в повсякденному житті, але не надавали цьому значення. Так ось, вчені говорять, що глибокий вдих дійсно може допомогти впоратися із завданням краще. Про це пише портал "Політека".

Дослідники провели експеримент і з'ясували, що вдих допомагає впоратися із завданням краще на кілька відсотків. Вони запропонували двом групам добровольців подивитися на фігури на екрані комп'ютера і визначити, чи справді така фігура може існувати в реальному світі.

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Паралельно вчені фіксували дихання учасників. Перед кожним раундом перегляду зображень учасники натискали кнопку.

У підсумку виявилося, що учасники, які робили вдих перед кожним раундом, впоралися із завданнями на 73%, а ті, хто не робив, на 68%. Цікаво, що в іншому експерименті, коли учасники не натискали кнопку і не готувалися до наступного раунду, такої різниці не було — тобто вдих дійсно був пов'язаний з тим, що люди налаштовувалися на завдання.

Вчені пояснюють, що так мозок стає більш сфокусованим завдяки поінформованості про те, що в наступний момент станеться.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що вчені запевняють, що існують дивні звички або характеристики, які можуть побічно вказувати на геніальність їх володаря. Деякі з них можуть бути свідченням високого інтелекту і критичного складу розуму.

Нагадаємо, артрит запропонували лікувати моторошними паразитами.

Як повідомляв Знай.uа онкологи благають не пити гарячий чай, і ось чому.

Знай.uа писав, панкейки з кліщами: жінка ледь не померла від млинців з живою начинкою.