У Великобританії мешканка Лондона Джессіка Дрю (Jessica Dru) поділилася сумним досвідом відмови від їжі тваринного походження. Дівчина зіткнулася з втратою волосся та іншими проблемами зі здоров'ям. Про це повідомляє видання Daily Mail.

Як стверджує дівчина, вона вирішила стати веганом в минулому квітні.

Все більше і більше знайомих пробували зробити це, — говорить вона. — Молочні продукти я давно перестала їсти і думала, що з тим же успіхом можу відмовитися від м'яса.

І спочатку Дрю відчувала себе краще і енергійніше, однак через кілька тижнів помітила випадіння волосся.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Астролог побачив у травні "лихо" для України Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Я линяла по всьому будинку, — згадує вона. — Подекуди волосся на голові стали рідкими, особливо спереду. Це мене бентежило. Я здавалася собі старше своїх років, адже мені немає і 30.

Через кілька місяців до випадіння волосся додалася сонливість. Прокидатися вранці стало так важко, що їй доводилося ставити кілька будильників.

Однією з причин випадіння волосся могло бути відсутність в її раціоні кератинів — білків, з яких складається волосся і нігті.

Крім м'яса та риби, вони містяться в бобах, сочевиці, нуті і соєвому молоці. Тепер Дрю намагається розширити свою дієту за рахунок рослинної їжі з кератинами і сподівається, що це вирішить її проблему.

Незважаючи на всі проблеми, з якими зіткнулася дівчина, вона не відмовлялася від веганскої дієти.

Також, на думку фахівців, причиною ослаблення і випадання волосся може служити різке збільшення споживання соєвих продуктів початківцем вегетаріанцем.

Справа в тому, що іноді надлишок сої в сукупності з недостатнім вживанням йоду, може послужити причиною збоїв в роботі щитовидної залози, і, відповідно, призвести до погіршення стану волосся.

Отже, потрібно бути обережним з кількістю споживаної сої, і уважніше ставитися до вмісту йоду в організмі.

Нагадаємо, веганська дієта має більш низький вміст білків, кальцію, насичених жирів і солі. Вегани вживають більше клітковини, яка міститься в бобових, овочах, горіхах, насінні, фруктах і крупі.

Як повідомляв портал "Знай.uа", американські вчені порівняли вплив веганскої і м'ясної дієти на здоров'я людини.

Також "Знай.uа" писав, лікар Вікторія Савицька розповіла, які продукти необхідно уникати в своєму раціоні, щоб позбутися поганого настрою.