Одним з найбільш обговорюваних серед археологів артефактів стала унікальна у своєму роді статуетка, яку умовно назвали "Леді зубчастого трону в таємничому оточенні". Про цю знахідку відомо небагато: її виявили десь в долині Інду між Пакистаном та Індією. Досі залишається невідомим, ким і коли саме артефакт був знайдений.

Про нього заговорили в 2009 році, коли приватний колекціонер запросив відомого італійського археолога Массімо Відале оглянути і оцінити "човен з пасажирами". Спеціаліст вивчив артефакт, провів всі необхідні аналізи і визначив, що цей дивний виріб у вигляді якогось транспортного засобу з не менш дивними людьми на ньому був виготовлений приблизно в 2700 році до нашої ери.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Відале намагається співвіднести зображення на човні і людей на ньому з уже відомими світовими знахідками подібного роду, наприклад, пакистанськими статуетками Nausharo. Це необхідно для того, щоб вписати артефакт в загальну історію людства. Інакше він може просто зависнути в повітрі і в кращому випадку буде порошитися приватних колекціях або музейних запасниках, але ніколи не стане надбанням світової археології.

Незважаючи на всі старання Відале, знахідка далі приватної колекції не пішла. Але вона зацікавила багатьох археологів зі всього світу. Вони висувають різні припущення на її рахунок.

Однією з найбільш цікавих точок зору стала теорія про те, що якась найдавніша цивілізація зобразила на статуетці літаючий апарат. Варто відзначити, що люди, які сидять в ньому, мають витягнуті черепи. Вони зустрічалися в Древньому Єгипті та інших похованнях світу. За словами вчених, люди штучно деформували свої черепи, щоб підкреслити свою приналежність до правлячої еліти. Але загадкою залишається те, з кого вони скопіювали ці подовжені черепи і чому саме ця форма стала взірцем досконалості.

Незалежні експерти вважають, що в стародавні часи існувала якась вища раса, яка демонструвала таку будову голови. Можливо, це були вихідці з Атлантиди чи інопланетяни. Ці вищі особистості володіли не тільки вражаючою зовнішністю, але і вражаючими знаннями і можливостями: вони будували піраміди, літали на небесних апаратах, вивергали блискавки і багато іншого.

Нагадаємо, у гробниці імператора знайшли втрачені правила найдавнішої гри. Розкопки гробниці почалися в 2011 році, і на сьогоднішній день виявлено більше 10 000 артефактів

Як повідомляв портал "Знай.uа", 2100-річна мумія леді Дай збереглася майже в первісному вигляді. На 12-ти метровій глибині знаходилася гробниця у вигляді перевернутої піраміди

Також "Знай.uа" писав, як стародавні китайські математики допомогли імператору впоратися з напруженим графіком. Згідно з легендою, за 15 ночей імператор повинен був провести ніч зі 121 жінкою його гарему