77-річний чоловік з китайської провінції Сичуань на ім'я Аке Ичжен прославився завдяки своєму незвичайному захопленню. Китаєць протягом 54 років не стриг своє волосся і таким чином відростив шевелюру довжиною понад 5,5 метра. Про це повідомляє сайт Oddity Central.

Як розповідає сам старий, він не стригся понад півстоліття – з того часу, як йому було 23 роки. Так як вважав, що відрощувати довге волосся корисно для здоров'я.

При цьому в 70-х роках минулого століття чоловікові запропонували заплатити три тисячі юанів, якщо той підстрижеться, але і це не змусило його передумати.

Китаєць зізнався, що волосся доставляє йому багато незручностей, однак він до них звик.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

За розповідями його невістки, Аке не рідше двох разів на місяць відвідує перукарню, де йому роблять зачіску і миють голову. На це у 2-3 фахівців йде близько трьох годин. Дівчина зняла на відео один з візитів Аке у перукарню.

Відео догляду за волоссям літнього чоловіка викликало ажіотаж у соціальних мережах і набрало мільйони переглядів. На кадрах видно, як перукарі розплутують дреди китайця, миють його довге волосся розчісують його.

Більшість рекомендували йому звернутися до Книги рекордів Гіннесса і зареєструвати своє волосся як найдовше.

Іншим же його зачіска здалася жахливою, вони порадили чоловікові привести себе до ладу і зробити стрижку.

Варто відзначити, що, поки найдовше волосся на планеті було визнану у його співвітчизниці Се Цюпін, шевелюра якої сягала 5,627 метра в довжину. Можливо старий давно обігнав її, але навіть не підозрює про це.

Нагадаємо, 8-річний школяр почав відрощувати волосся, щоб потім зробити з них перуку для хворої на рак дівчинки. Його тітка Ембер Рей вирішила поділитися фотографіями До і Після в Твіттері, які набрали понад 110 тисяч лайків і 57 тисяч репостів.

Як повідомляв портал "Знай.uа", у мережі показали українську Рапунцель, яка не відрізала волосся протягом 28 років. Волосся вже переросло її саму.

Також "Знай.uа" писав, про дивовижну 2000-річну традицію китайських довговолосих красунь. У більшості з них довжина волосся сягає від 1,5 м до 2 м. Згідно з переконаннями людей Яо, довге волосся приносять удачу, багатство і довголіття.