На астероїд Рюгу прямо в космосі скинули бомбу. В результаті на ньому з'явився кратер. Відповідні фото на Землю вислала дослідна станція "Хаябуса-2".

На сайті місії пояснили, що зонд скинув бомбу на астероїд з висоти півкілометра 5 квітня. Постріл по ньому зробили пенетратора Small Carry-on Impactor з мідного снаряда. За вагою це було 2,5 кг і 4,5 кг заряду вибухівки.

Бомба летіла зі швидкістю 2 км/год. В результаті вибуху утворився кратер. Після цього "Хаябусе-2" довелося маневрувати, щоб не зіткнутися з осколками.

Далі планується, що зонд приземлиться і збере осколки для подальшого дослідження.

Популярні новини зараз
Не тягніть час: обленерго терміново звернулися до споживачів Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити
Показати ще

Так, дослідники раніше побачили теплову карту астероїда і виявили, що на ньому здатний більше скельних відслонень, ніж вважали вчені. Крім того, температура ґрунту змінювалась від кімнатної до 100 градусів за Цельсієм.

Раніше повідомлялося, що уфологи виявили на зображеннях NASA черговий таємничий об'єкт. На знімку – глибокий вузький кратер на Місяці, який більше нагадує вхід в нору. Експерти переконані, що в цій норі ховаються величезні інопланетні істоти.

Через кілька днів відомий тайванський уфолог на ім'я Скотт Уорінг повідомив про нове відкриття. Він знайшов споруди прибульців на Місяці. Побудова правильної форми має чітко окреслена кути і грані, її добре видно з космосу.

Мабуть, експерти з Далекосхідної асоціації уфологічних наук пішли по стопах Уоринга. Вони повідомили, що на знімку насправді зображений не кратер.

Нагадаємо, Нібіру затопить Землю. Суші стане вдвічі менше, над нами ставлять експерименти.

Як повідомляв Знай. ua, Всесвіт дивно себе веде.

Знай. ua писав, що у крихітному містечку побачили НЛО.