Вальпургієва ніч – древнє свято, яке відзначають у ніч з 30 квітня на 1 травня. У цей час стирається межа між світом мертвих і живих, а нечиста сила спускається на землю. Його також називають Відьминим багаттям і Вночі відьом.

ПРИКМЕТИ Вальпургієвої ночі

Вважається, що в цю ніч сняться віщі сни. При цьому багато прикмети пов'язані з вогнем, який в це свято має особливу очисну силу від злих духів, пристріту і псування.

Предки в ніч на 1 травня спалювали опудало відьми, а поріг посипали попелом. Це захищала житло від вторгнення нечистої сили, яка не могла проникнути в приміщення, поки не перерахує всі піщинки.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

В сучасному світі тим, хто хоче захиститися від негативної енергії, на Вальпургієву ніч потрібно запалити в будинку свічки.

Для того, щоб зберегти красу, потрібно вранці 1 травня вмитися росою. Це час сприятливий для будь-яких косметичних процедур.

ЗАБОРОНИ Вальпургієвої ночі

Ні в якому разі не можна в цей день приносити букети бузку. Згідно з повір'ям, вона труїть людини і наближає смерть.

У Вальпургієву ніч не можна сваритися, злитися, згадувати нечисту силу. Агресивний чоловік в ніч на 1 травня може стати іграшкою в руках злих духів.

В одязі варто уникати чорного кольору, а також не одягати речі, з якими пов'язані погані спогади.

ОБРЯДИ Вальпургієвої ночі

1. Перед сном потрібно налити в склянку чистої джерельної води і кладуть зверху фото обранця. Потім дрібку солі розсипають на губи на фотографії. Склянку з фотографією ставлять під ліжко і лягають спати. Вважається, що цей ритуал допомагає повернути того, хто пішов до іншої або залучити нову любов.

2. На невелику тарілку кладуть шматочок льоду. Поки жінка дивиться, як тане лід, вона повинна представляти, що також зникають перепони, що розділяють її з коханою людиною. Коли лід повністю розтане, воду збирають і непомітно додають в питво обранця.

Нагадаємо, що потрібно обов'язково зробити в Вальпургієву ніч.

Як повідомляв Знай. ua, що категорично заборонено робити жінкам у Вальпургієву ніч.

Знай. ua писав, як живуть сучасні українські відьми.