На днях індійські військові виклали в твіттері знімки з таємничими слідами. Повідомляється, ніби солдати натрапили на них під час походу в гімалайські гори на території Непалу. Оскільки у цього аккаунта майже 6 млн підписників знімки швидко розлетілися іншими соціальними мережами, а потім їх підхопили всі світові ЗМІ.

Відомо, що величезні сліди були знайдені поруч з гірським військовим табором Макалу і в довжину кожен з них досягав неймовірні 80 см. Ланцюжок з цих величезних слідів перетинала засніжену стежку, якою йшли індійські солдати.

"Індійська військова експедиція вперше виявила сліди ніг таємничого й міфічного звіра під назвою "єті". Розміри слідів 32 на 15 дюймів, вони знайдені поряд з базовим табором Макалу 9 квітня 2019 року", - свідчив офіційний коментар до фотографій.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Варто відзначити, що раніше неодноразово спостерігали невловимого йєті в національному парку Макалу-Барун, на території якого знаходиться військовий табір Макалу.

Звісно не всі повірили у сказане, навіть незважаючи на те, що виклали фотографії військові. Ось, що пишуть скептики:

"При всій моїй повазі, той, кого вони приймають за єті, швидше за все або гімалайський бурий ведмідь, або тибетський бурий ведмідь", - пише один з користувачів, - "Обидва вони знаходяться під загрозою зникнення, можуть досягати в довжину понад 2 метри, а слід від їх лап може бути дуже великим".

Але все ж більшість були дуже раді і вітали з незвичайною знахідкою.

Цікаво, що легенди про єті народилися саме в Гімалаях. Тут Снігову людину спостерігають вже кілька століть.

Наприклад, перше задокументоване спостереження місцевими жителями датується 17 століттям, проте ще завойовник Олександр Македонський у 326 році до нашої ери заявляв, що бачив кошлату людиноподібну істоту на північно-заході Індії.

Прізвисько "Снігова людина" ця істота отримала в 1921 році, після того як британський дослідник Чарльз Говард-Бері відправився в експедицію в Гімалаї і побачив гігантські сліди на снігу. Від провідників-шерпів він дізнався, що сліди залишив якийсь "metch kangmi" і переклав ці слова як "Снігова людина".

Після цього ентузіасти-дослідники Снігових людей стали з'являтися у різних країнах світу і швидко з'ясували, що Снігова людина живе не лише в Гімалаях, але і в Азії, США і багатьох інших країнах.

Нагадаємо, фермери знайшли в полі моторошну істоту, яка стане вашим нічним жахом.

Як повідомляв портал "Знай.uа", прибульці перетворили людей на тварин.

Також "Знай.uа" писав, моторошна істота стежила за молодою дівчиною. На вигляд воно схоже на комахоподібну істоту.