Нас привчили з дитинства, що зуби обов'язково потрібно чистити вранці і ввечері, як прокинувся і перед тим, як лягати спати. Але на жаль, фахівці поспішають вас засмутити, такі дії не приносять зубам користі. Повідомляє Clutch.

Стоматологи стверджують, що більшість із нас чистять зуби неправильно, і це призводить до ряду проблем порожнини рота. Неправильна гігієна порожнини рота може стати причиною захворювань зубів і ясен, призвести до неприємного запаху з рота, потемніння емалі зубів.

Фахівці Асоціації стоматологів Великобританії впевнені, що чищення зубів відразу після пробудження — далеко не найкращий варіант, адже якщо почистити зуби до сніданку, вони стануть більш сприйнятливими до дії компонентів, які руйнують емаль.

Але найцікавіше, що вчені також не радять робити це відразу після ранкового прийому їжі, оскільки після їжі вплив на зуби виявляється комплексним і більш сильним, так як за сніданком вживаються продукти і напої з високим вмістом кислот. Якщо зуби, що зазнали впливу кислоти, почати енергійно натирати щіткою, емаль постраждає максимально.

Краще всього чистити зуби приблизно через годину після сніданку і ввечері, не раніше, ніж через годину після вечері.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Золотою серединою можна вважати такий варіант: прополоскати ротову порожнину до сніданку, щоб отримати правильні смакові відчуття під час їжі, позбутися від скупчився за ніч детриту і відмерлих клітин епітелію, а потім через 30–60 хвилин після сніданку грунтовно почистити зуби.

Експерти запевняють, що дворазового чищення зубів буде цілком достатньо для підтримки чистоти ротової порожнини і профілактики карієсу.

Нагадаємо, медики подарували чоловікові нову щелепу. Команда американських хірургів успішно провела операцію з пересадки обличчя у 26-річного чоловіка, який втратив щелепи в результаті вогнепального поранення.

Як повідомляв портал "Знай.uа", відомий дієтолог назвала головний недолік яблук. Особливо шкода яблук великий для тих, у кого гастрит або виразка дванадцятипалої кишки.

Також "Знай.uа" писав, 10-річна школярка прийшла лікувати зуби, а отримала контузію. Інцидент стався через застаріле обладнання в стоматологічному кабінеті.