У рамках проекту сучасного мистецтва Decode Experiential, на екрані Times Square у Нью-Йорці, показали роботу українського художника Олега Пашковського. Про це повідомляє Укрінформ.

За його словами художника, відеоінсталяція була зроблена за допомогою програмного коду і математичної формули.

"Я використовую математичні функції для керування пікселями на екрані. Завдяки їм вони рухаються, утворюють візерунки, зображення й анімацію. Мені здається, що в сучасному мистецтві у людей з'явилася набагато ширша палітра інструментів, які вони можуть використовувати для творчості", — зазначив він.

Популярні новини зараз
Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Пашковський зізнається, що на створення роботи йому знадобилося близько 20 хвилин. Проте їм передували три місяці досліджень і роботи над іншим, схожим проектом.

"Досить просто зробити такий витвір, якщо ти розумієш, що саме ти хочеш створити", — підкреслив він.

Нагадаємо, олімпійська чемпіонка 2018 року, фігуристка Олена Савченко, яка в кінці квітня повідомила про свою вагітність, опублікувала фото з пляжу в Майамі.

Її чоловіком є британський художник Ліам Кросс. Вони одружилися влітку 2016 року.

"На цьому фото все злилося воєдино – видатна спортсменка, любляча дружина і горда мати. Олена, ти – суцільне натхнення", – коментують підписники фото Савченко, яка зізналася, що зараз перебуває на четвертому місяці вагітності.

Відмітимо, російський співак Борис Гребенщиков дав інтерв'ю, в якому розповів про своє ставлення до чудес, про євреїв і те, що значить бути людиною. Розмова відбулася в Тель-Авіві Ізраїлю у неділю, 5 травня.

Виконавець не любить витрачати слова, а тому відповідав коротко, але ємко на поставлені питання. Він говорив про себе і про світ, а також про чудеса і те, звідки беруться його пісні.

Нагадаємо, Гордон розповів про жорстку цькування Пугачової в Росії.

Як повідомляв Знай. ua, Борис Гребенщиков співав про репостах, ретвитах, дауншифтери, Бенксі і Харві Вайнштейне.

Знай. ua писав, що в Україні скасували концерти Гребенщикова і Бикова.