У цій статті ми розповімо про відому фотографію, на якій нібито був знятий привид. У мережі знімок відомий як "Сім'я Купера", "Падаюче тіло" або "Фотографія сім'ї Купера". Фото стало надбанням громадськості лише в 2009 році, тому багато хто засумнівався у достовірності цього знімка.

Вся історія більше нагадує спритну фальсифікацію. Навряд чи комусь вдасться розгадати цю таємницю і сказати напевно, але немає ніяких сумнівів, що цей знімок назавжди залишиться одним з найзагадковіших в світовій історії.

За чутками, його зробили в Техасі, а в 1950-ті роки, коли вся сім'я переїхала в новий будинок. Місіс Купер з родичами позували для стандартного сімейного портрета. Містер Купер робив сам знімок.

Під час експозиції ніхто не зрозумів, що на фотографії зображений зайвий об'єкт. Коли фотографію виявили, виявилося, що на ній є примарна людина, яка звисає зі стелі. Про це повідомляє fern-flower.

Популярні новини зараз
Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Коли і де насправді була зроблена ця фотографія, невідомо, так як вона і супроводжує історія, що з'явилися в мережі, є лише початком 21-го століття.

Наприклад, Музей містифікацій вказує, що датою найбільш ранньої публікації фотографії можна вважати 14 листопада 2009 року, вона була опублікована в категорії "Мистецтво", автором на ім'я Сем Гован.

Впродовж кількох місяців фотографія з'явилася на багатьох інших паранормальних сайтах.

Фотографи також міркували, чому це зображення було так погано оформлено. Очевидно, що основний акцент на фото повинен бути на сім'ї, але зображення не зосереджена на ній.

Було висловлено припущення, що оригінальне зображення обрізане через деякий час після розробки, і що сім'я спочатку займала центральне місце в портреті. Це може бути правдою, якщо зображення справжнє, але з того часу, як фотографія була оприлюднена, про негативи говорити практично нічого.

Альтернативне пояснення полягає в тому, що це зображення виникло, як приклад подвійної експозиції. Коли фотографія була досліджена більш уважно, в кутах зображення був виявлений процес, званий вин'єтуванням. Ймовірно, цей ефект може бути результатом обмежень об'єктива або певних налаштувань камери.

Критики також вказують на тіні суб'єкта, наполягаючи на тому, що вони падають у напрямку, що не відповідає даним доступним джерелам світла. Ці аргументи вказують на обман з боку кого-небудь, або на звичайну помилку.

Нагадаємо, невидима сутність не дає дівчині спати спокійно ночами.

Як повідомляв портал "Знай.uа", моторошний монстр лякав 2-річного хлопчика. У дитячій кімнаті довелося навіть встановити камеру відеоспостереження.

Також "Знай.uа" писав, в домі молодої подружньої пари коїться щось моторошне, хтось стукав у двері спальні і ховався в шафі.