Як пояснюють експерти, смакова сенсорна система людини влаштована таким чином, що найяскравіше реагує на вуглеводи і жири. Тому найсмачніша їжа не завжди найкорисніша.

Вчені з Університету штату Вашингтон і Державного університету Флориди провели цікавий експеримент з маленькими дітьми, в якому протягом шести тижнів пропонували їм здорову їжу.

Таким чином дослідники довели, що мотивуючі слова здатні змінити ставлення дітей до не дуже смачної, але здорової їжі. Робота опублікована в журналі Journal of Nutrition Education and Behavior. Передає Хвиля.

Як розповідає професор Джейн Ланиган, будь-яка дитина хоче бути сильніше, швидше і стрибати вище за інших. Апелюючи до досягнення цих цілей, можна зробити певну їжу більш привабливою для дитини. Автори ввели термін, що відображає цей підхід, — "фрази, орієнтовані на дитину", CCNP.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Вони відібрали 87 дітей у віці від трьох до п'яти років. Перед початком експерименту хлопців попросили розставити чотири продукти: зелений перець, помідори, кіноа, сочевиця, в порядку привабливості. Сам досвід тривав шість тижнів. Протягом цього часу їм два рази на тиждень подавали ті продукти зі списку, які найбільше їм подобалися.

В іншому їх годували найменш приємною для них їжею, але при цьому супроводжували таку їжу запискою, в якій простою мовою давали зрозуміти, наскільки вона корисна для досягнення їх цілей.

Приміром, на записках писали наступне: "Це дозволить тобі стати вище і бігати швидше".

Уподобання дітей вимірювали перед експериментом, відразу після і через місяць.

Після досвіду діти найчастіше відмовлялися від найкорисніших продуктів, тому що їм набридло їсти одне і те ж. Однак через місяць дослідники виявили, що малюки в два рази частіше стали споживати CCNP-продукти, ніж до досвіду.

Як стверджують автори дослідження, для прищеплення дітям здорового харчування необхідно пояснювати, яку реальну вигоду воно їм принесе.

Нагадаємо, ці ягоди покращують роботу мозку і захищають від смертельної хвороби.

Як повідомляв портал "Знай.uа", медики розповіли про неймовірну користь східної пряності. Однако, застосовувати спеції у лікувальних цілях варто тільки після попередньої консультації з фахівцем.

Також "Знай.uа" писав, експерти назвали небезпечну зелень. Незважаючи на всі свої корисні властивості, ця зелень може дуже нашкодити.