Після успіху серіалу "Чорнобиль" від американської компанії HBO до катастрофи на ЧАЕС значно збільшився інтерес всього світу. Серіал став майже документальним і надзвичайно точно відтворив ті моторошні події, що сталися у 1986 році. Однак, це художній твір і у ньому були деякі неточності.

Продюсер і творець серіалу "Чорнобиль" Крейг Мезін розповів в інтерв'ю ТСН, чому в його історії присутні відхилення від реальної хронології подій аварії на ЧАЕС.

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

кадр з фільму "Чорнобиль"
кадр з фільму "Чорнобиль"

Продюсер "Чорнобиля" пояснив, що це міні-серіал, який містить 5 серій по годині. У цей час важко вмістити події двох років, тому довелося робити так званий "художній вибір". За словами Крейга Мезіна, рішення відступати від реальної хроніки пов'язано з можливістю розповісти всю історію повністю.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

"Наприклад, ми свідомо змінили час, коли розбився вертоліт. І ми, до речі, розповідаємо про такі вибори - я спеціально записав подкаст, який можна подивитися після серіалу, щоб пояснити, що саме і навіщо було змінено. Я вважаю це важливим, тут у мене немає ніяких таємниць", - сказав Мезін.

Серіалу також закидали те, що яскравий момент з падінням вертольота в реактор - неправда. Однак продюсер підкреслив, що цей момент було змінено свідомо, інакше це не вийшло б показати в серіалі. Що стосується голих шахтарів, то згадування про них є в "Чорнобильській молитві" Світлани Алексієвич.

Він підкреслив, що деякі "неточності" в серіалі це не помилки, а різний погляд на події. Він використовував різні джерела пошуку інформації, і спробував максимально точно передати все, що відбувається в момент і після аварії.

Варто додати, що сценарій для серіалу "Чорнобиль" почали писати ще у 2015 році. Продюсер Крейг Мезін спілкувався з людьми, які пережили катастрофу. А знімали проект на копії Чорнобильської атомної станції у Литві, експлуатацію якої припинили у 2009 році. В Україні зйомки відбувались на території двох столичних університетів, національної бібліотеки та на узбережжі Київського моря.

Нагадаємо, відомий український телеканал покаже гучний серіал "Чорнобиль": де і коли дивитися.

Як повідомляв Знай.uа, зону відчуження показали в романтичному підтексті: Чорнобиль таким ще не бачили, яскраві фото.

Знай.uа писав, фінал "Чорнобиля" від HBO: де і як знімали найпопулярніший серіал.