Дослідники знаходять все більше нових деталей в загибелі туристів при дивних обставинах на перевалі Дятлова. На цей раз з'явилася інформація 60-річної давності про те, що на деяких загиблих були знайдені сліди хімікатів. Зокрема йдеться про сліди метилфосфоновой кислоти, яка може застосовуватися у виробництві хімічної зброї і не має поширення в побутових умовах, а тим більше в 50-х роках.

Про це стало відомо завдяки проведеним розслідування відомої групи Ракітіна, якій вдалося знайти рідкісні документи розслідування. Як повідомляють вчені, в результаті копітких пошуків були знайдені нові документи, згідно з якими частина матеріалу тіл убитих досліджували не тільки на наявність радіації, але і хімічних речовин зокрема отруйної дії. І як виявилося на кількох загиблих були знайдені сліди таких речовин. Проте пізніше отримані матеріали виключили з ув'язнення слідства.

Певно, як вважає Олексій Ракітін, частина туристів постраждала в ту злощасну ніч від невідомих хімічних речовин, що могло стати однією з причин смерті групи Дятлова. Туристи, які зазнали впливу наприклад отруйних речовин, могли втратити орієнтацію в просторі або короткочасно свідомість, що в подальшому могло призвести до замерзання на сильному морозі.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Нагадаємо, неподалік від перевалу Дятлова виявили зону випробувань секретного зброї.


Як повідомляв раніше Знай.uа моторошна трагедія десятки років не дає спокою дослідникам.


Також Знай.uа писав про те, що український старець передбачив неминучий, людство в небезпеці.