У грудні 2019 року на Землі відбудеться подія, яка в останній раз була помічена понад 250 років тому, як повідомляють вчені. Приблизно на 6-7 днів вся планета зануриться в ніч. Ви можете подумати, що сонце просто взяло й згасло, але в цього явища є зовсім інше пояснення.

Дослідники уточнюють, що таке феноменальне явище пов'язане з дуже сильними магнітними бурями.

Ніч у місті, Depositphotos
Ніч у місті, Depositphotos

Настільки сильні магнітні бурі спостерігалися над Землею близько 200 років тому.

Вчені повідомляють, що боятися нічого. "Пропажа" сонця буде тимчасовою, і вона нічим не зашкодить людям. У дні найсильнішої сонячної активності атмосфера просто не зможе пропустити на поверхню планети приблизно 90% світла, тому буде здаватися, що на вулиці весь час ніч.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Горизонт, Depositphotos
Горизонт, Depositphotos

Під час того, як сонце буде не видно, люди зможуть спостерігати, як небо буде постійно змінювати свій колір. Це зможе побачити все людство. Не важливо, в якій точці земної кулі ви знаходитесь.

Нагадаємо, раніше мороз і сонце: синоптики розповіли, якою буде зима в Україні.

Також Знай.uа писав, що на Україну насувається потужна магнітна буря: що варто знати вразливим людям.

Ще Портал Знай.uа повідомляв про магнітні бурі у листопаді: експерти назвали найбільш небезпечні дні, попередьте близьких.