У Бразилії аквалангіст зустрівся віч-на-віч з величезною анакондою та отримав незабутній досвід і дивовижні кадри.

Аквалангісти Бартоломео Бове і його подруга Хука Ягарапе стикнулися з гігантською зеленою анакондою, довжиною 7 футів і вагою близько 198 фунтів (90 кг). Пара в липні цього року пірнала на річці Формозу в Бразилії, саме там вони вступили в контакт з цією гігантською рептилією.

Бартоломео оприлюднив в мережі віде, на якому гігантська змія відображена в руслі річки. Побачивши камеру, рептилія підпливла до неї близько, клацаючи язиком, і потім відпливла. Бажаючи зробити довше відео гігантської змії, Бове послідував за нею.

І він таки отримав дивовижні кадри гігантської рептилії. За словами аквалангіста, його фільм показує, що анаконд часто неправильно оцінюють з точки зору агресивності. Бартоломео вважає, що анаконди не такі агресивні, як про них думають.

"Річки і водойми навколо району Боніто - єдині місця в Південній Америці, де анаконд можна знайти в кришталево чистих водах, і тому можливе занурення з ними", - розповів Бове.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Як видно з відеозапису, анаконда плаває спокійно і мирно, абсолютно байдужа до нашої присутності. Іноді вона підходить ближче, цікавлячись моєю камерою, облизує об'єктив", - комсентує відео Боніто.

"Поведінка анаконди розвінчує міф про те, що це агресивна і жорстока істота, яке може загрожувати життю людей", - додав аквалангіст.

Зелена анаконда - найбільший різновид змій у світі, вона може вирости до 30 футів в довжину (9,1 метра) і важити до 550 фунтів (250 кг). Ці дивовижні королівські змії насправді такі ж чудові, як і в популярних фільмах.

Вони рухаються дуже швидко, вбиваючи свою здобич, стискаючи її дихання, обертаючи своє гігантське і потужне тіло навколо жертви. Вони можуть проковтнути здобич набагато більшу, ніж самі, завдяки своїй здатності розхитувати щелепи.