В грудні очікується декілька геомагнітних збурень, який матимуть особливий вплив на метеозалежних людей. Магнітні бурі відчують й ті, хто страждає на хронічні захворювання. Українцям розповіли, коли чекати космічного впливу на організм та як з ним боротися.

Вчені пояснили, що магнітні бурі можуть бути активними від декількох хвилин до декількох годин, але їхнє наближення метеозалежні люди часто відчувають за кілька діб до їхнього початку.

Магнітні бурі, фото: narodna-pravda.ua
Магнітні бурі, фото: narodna-pravda.ua

Серед головних ознак — головний біль та порушення артеріального тиску. Головні болі можуть бути ниючого, інтенсивного, пульсівного і слабкого характеру, також існує ризик, що вони перейдуть у мігрень. Медики рекомендують приймати знеболювальні препарати.

Магнітні бурі також можуть спровокувати збої серцевих ритмів та скачки артеріального тиску. Під удар найчастіше потрапляють гіпертоніки. Крім цього, у дні магнітних бур інколи виникають поведінкові порушення: прояви агресії, погіршення настрою, відсутність енергії та апатія. Чутливі люди можуть відчувати болі в суглобах, сильне почуття втоми, погіршення гостроти зору.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Фахівці попереджають про чотири магнітні бурі різної інтенсивності. Середні магнітні збурення очікуються 3 грудня, сильнішою виявиться вже друга буря, яку прогнозують 26 числа. Одразу ж за нею по Україні вдарить і третя — чекати її слід 28 грудня, проте її сила буде досить слабкою. Але вже наступного дня, 29 грудня, вона переросте в сильну магнітну бурю.

Магнітні бурі, фото: cheline.com.ua
Магнітні бурі, фото: cheline.com.ua

У цей період чутливим людям радять запастись медикаментами і зменшити звичні життєві темпи. Крім цього медики рекомендують не переїдати, щоб не перевантажити організм шкідливими речовинами. Також бажано відмовитися від алкогольних напоїв, куріння, енергетиків, кави та міцного чаю. Водночас на користь підуть фрукти, какао, компоти, відвари і трав'яні чаї.

Медики також застерігають від посилених тренувань у спортзалі і також водіння автотранспорту. У дні магнітних бур корисно бувати на свіжому повітрі. Лікарі радять зберігати позитив, проте обмежити спілкування, щоб через погане самопочуття і пригнічений настрій не спровокувати конфлікт. При погіршенні стану варто негайно звернутися до лікаря.

Нагадаємо, раніше українців попередили про вірус Коксакі, у МОЗ розповіли про симптоми і лікування

Як повідомляв портал "Знай.ua", вчені назвали найчастіші причини серцевої недостатності

Також "Знай.ua" писав, що медики назвали продукти, які зміцнять нервову систему