Вчені Університетського центру загальної медицини і охорони громадського здоров'я Лозанни, що у Швейцарії, дослідили розвиток серцевої недостатності. Медики прийшли до висновку, що її викликає недостатній сон, особливо у тих людей, які живуть у сім'ях з низьким доходом.

Про масштабне дослідження швейцарських вчених повідомляє Хвиля. Медики дослідили 111 205 людей із чотирьох європейських країн з різним соціально-економічним статусом. Вчені отримали дані щодо ішемічних хвороб серця із медичних карт та інших джерел.

Серцева недостатність, фото: volynua.com
Серцева недостатність, фото: volynua.com

За цією ж ознакою людей розділили на групи із нормальним сном, тривалістю 6-8,5 години на добу, коротким сном — менше ніж 6 годин і тривалим — понад 8,5 годин.

В результаті експерименту вчені отримали висновки, які підтверджують, що короткий сон є причиною 13,4 відсотка випадків ішемічної хвороби у чоловіків з низьким соціально-економічним статусом. Виявилося, що ці люди змушені працювати позмінно або на кількох роботах, а також їм доводиться жити в умовах високого рівня шуму і стресу.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Прийом у лікаря, фото: tvoemisto.tv
Прийом у лікаря, фото: tvoemisto.tv

Нагадаємо, раніше онколог розповів, як вчасно розпізнати рак

Як повідомляв портал "Знай.ua", українців атакують одразу чотири штами грипу, як вберегтися від небезпечного вірусу

Також "Знай.ua" писав, про номери екстрених служб, правила виклику та інформація про додаткових довідкових службах